Herenteam Badminton Club Lieshout verliest topper nipt

Ingediend door Stan op zo, 10/10/2021 - 21:13
BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (vlnr.) Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Christian Klumpers en Ruud van Vijfeijken

BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (vlnr.) Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Christian Klumpers en Ruud van Vijfeijken

 

Het herenteam van Badminton Club Lieshout heeft de topper tegen BC Oirschot nipt verloren. Na een slechte start (4-0) kon het team nog behoorlijk wat redden door in het tweede deel alsnog 3 van de 4 partijen te winnen. Helaas was dat uiteindelijk onvoldoende om gelijk te spelen en werd dus met 5-3 verloren.

 

BC Oirschot-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 5-3

In de derde afdeling van de landelijke “Mannen, nylon shuttle” klasse heeft het herenteam van Badminton Club Lieshout een nipte nederlaag geleden. Tegen medekoploper BC Oirschot moest het Lieshoutse team een kleine nederlaag slikken. Meevaller was de uiteindelijke uitslag; die was aanzienlijk milder dan het er halverwege de partij uit zag.

 

Slecht begin

In de twee startende dubbelpartijen werd direct twee keer verloren. Wouter van Vijfeijken en Bert Manders maakten in hun dubbelpartij geen kans. Zij verloren met duidelijke cijfers. Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers deden het beter. Met 21-19, 19-21 en 21-19 werd met het kleinst mogelijke verschil verloren. De partij was dan ook héél close. Ook de eerste twee singlepartijen die daar op volgden werden verloren. Bert Manders (als eerste heer) en Wouter van Vijfeijken (als tweede heer) sleepten er beide wél een beslissende derde set uit, maar konden deze beide niet winnen. 4-0 derhalve halverwege de wedstrijd.

 

Ommekeer

Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers zorgden voor de ommekeer. Ruud won in twee sets van Peter Vermeer. Laurence Roijackers maakte het een stuk spannender. Na een verlies met 21-16 van de eerste set wist hij met een uiterste krachtinspanning de tweede set binnen te halen (20-22). Daarna was het verzet volledig gebroken en werd met 21-4 (!) de derde, beslissende set gewonnen.

 

Perspectief behouden

Ook de afsluitende dubbelpartijen waren spannend. Ruud en Wouter van Vijfeijken wonnen in drie mooie sets van Niek van de Wijdeven en Mike Smits. Op het andere veld verloren Laurence Roijackers en Bert Manders in twee sets van Peter Vermeer en Dave van Straten waardoor de eindstand op 5-3, in Oirschots voordeel, uit kwam. Uiteindelijk dus tóch verloren, maar het perspectief op een hoge klassering in deze afdeling werd gelukkig behouden.