Badminton Club Lieshout komend jaar “50 jaar jong”

Ingediend door Stan op zo, 10/17/2021 - 20:34
Badminton Club Lieshout is in 2022 “50 jaar jong”.

Badminton Club Lieshout is in 2022 “50 jaar jong”.

 

Badminton Club Lieshout bestaat in 2022 exact 50 jaar. En dat laten de actieve sporters niet zomaar voorbij gaan. Het hele jaar 2022 zal dan ook in het teken staan van dit 50 jarig bestaan. Met diverse activiteiten viert de vereniging het feit dat de vereniging op 18 oktober 1972 is opgericht, dus 50 jaar jong is, en nog steeds springlevend !

 

50 jaar jong

18 oktober 1972 is een datum die bij de Lieshoutse badmintonners in de analen gegrift staat. Op die datum hebben een aantal fanatieke Lieshoutse sporters, van wie een enkeling nog steeds lid is (!), de koppen bij elkaar gestoken en Badminton Club Lieshout opgericht. Een sportvereniging van en voor alle Laarbeekers, gericht op gezellig sporten en actief bezig zijn. Géén topsportvereniging, maar een breedtesportvereniging waar iedereen kan komen sporten op zijn of haar niveau. Wél gericht op progressie, dus mét trainingen, mét deelname aan verschillende competities en mét deelname aan toernooien. Ook competitieve zaken als interne toernooien en clubkampioenschappen horen in dit kader bij de Lieshoutse vereniging.

 

Gezelligheid

Toch telt de gezelligheid óók volop mee. Om die reden is Badminton Club Lieshout niet alleen op het speelveld actief, maar ook buiten de sporthal. Op die wijze bindt de vereniging de leden om samen, naast actief en competitief sporten, óók gezellig samen op te trekken. Het organiseren van een seizoens-opening, het organiseren van een PubQuiz, het houden van een kampweekend voor de jeugd, zijn zo maar wat voorbeelden van de invulling die de vereniging zoekt voor deze nevenactiviteiten.

 

Voor elk wat wils

Op deze wijze wil de vereniging óók het 50-jarig bestaan gaan invullen. Met diverse activiteiten in en buiten de sporthal. Met activiteiten voor de jeugd, activiteiten voor senioren, activiteiten voor leden, activiteiten voor niet-leden, badminton-activiteiten en dus ook andere, niet-sport-activiteiten. Alle groepen en activiteiten zullen op een of andere manier aan de orde komen, zodat het jubileumjaar voor iedereen wat te bieden heeft en iedereen betrokken kan raken bij de jubilerende vereniging.

 

Proeverij

Op 5 januari trapt de vereniging af met een, inmiddels traditionele, Nieuwjaarsborrel, die op zaterdag 5 februari wordt gevolgd door de eerste échte activiteit in het kader van BCL-50 jaar: “een Proeverij”. Deze “Proeverij” zal zowel voor de jeugd (’s middags) als de senioren (’s avonds) worden georganiseerd en past daarmee prima in het geheel van activiteiten wat de vereniging in haar jubileumjaar wil gaan organiseren. Overigens … wát er exact geproefd kan worden blijft nog even geheim.