Badminton Club Lieshout: óók bij Dutch Open

Ingediend door Stan op zo, 10/31/2021 - 12:29
Maud en Imke Steegs van de jeugd Badminton Club Lieshout hadden duidelijk ook oog voor de mascotte van de Yonex Dutch Open.

Maud en Imke Steegs van de jeugd Badminton Club Lieshout hadden duidelijk ook oog voor de mascotte van de Yonex Dutch Open.

 

Badminton Club Lieshout heeft dit jaar met een delegatie een bezoek gebracht aan de “Yonex Dutch Open”. Dit belangrijkste badmintontoernooi van Nederland wordt jaarlijks gehouden in Almere. De Lieshoutse badmintonners gingen er overigens niet naar toe om zelf mee te doen: er heen gaan als toeschouwer was meer dan voldoende !

 

Dutch Open

De “Yonex Dutch Open” is het grootse badmintontoernooi van Nederland en wordt al jaren gehouden in het Topsportcentrum in Almere. Omdat het een open toernooi is kunnen ook buitenlandse spelers inschrijven. Ook dit jaar was dat het geval. Toch waren er enkele finale-wedstrijden waar de Nederlanders een rol in speelden. In de mix-finales mochten Robin Tabeling en Selena Piek aan de bak tegen een Deens koppel. Hiermee stonden ook meteen de twee belangrijkste Europese badmintonlanden op de baan: Denemarken en Nederland. Ook in de damesdubbelfinale trad een Nederlandse aan: Cheryl Seinen. Cheryl heeft onlangs ook nog Nederland vertegenwoordigd op de Olympische spelen in Tokio.

 

Échte top

De échte top van het de sport badminton ligt echter buiten Europa. De échte top komt vooral uit zuid-oost Azië. Zo speelden in de heren-singlefinale van de Dutch open een Indiër tegen een Singaporees en stonden ook in de heren-dubbel-finales Maleisiërs en Singaporese spelers tegenover elkaar. Ook tijdens de onlangs gehouden Olympische spelen inTokio (Badminton is een Olympische sport) waren er veel medailles voor de Aziaten.

 

Inspiratie

De Lieshoutse badmintonners genoten echter volop, vanaf de tribune, van het wervelende spel wat voorgeschoteld werd. Omdat ze op de finaledag naar Almere waren getogen konden ze dan ook de beste spelers aan het werk zien. De jeugdbegeleiding van Badminton Club Lieshout was ook bij de Lieshoutse delegatie: zij hebben volop inspiratie opgedaan. Niet dat Badminton Club Lieshout er naar streeft om talenten op te leiden om in de toekomst Nederlands kampioen te worden, maar vooral inspiratie om de leuke sport badminton verder weg te leren. Badminton kan immers iedereen; van jong tot oud en ieder op zijn eigen niveau. Leuk om de top eens aan het werk te zien, maar even leuk om de lokale jeugd te zien genieten van het leuke spelletje én sport die badminton kan zijn.