Vrienden en vriendinnen: ook welkom bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op za, 11/06/2021 - 14:20
Onder toeziend oog van begeleider Rudi van Maaren warmen enkele deelnemers zich op voor het vrienden- en vriendinnentoernooi.

Onder toeziend oog van begeleider Rudi van Maaren warmen enkele deelnemers zich op voor het vrienden- en vriendinnentoernooi.

 

 

Met een leuk en gezellig “vrienden en vriendinnentoernooi” heeft Badminton Club Lieshout de Lieshoutse kinderen kennis laten maken met deze leuke zaalsport. Gezien de commentaren en blij gezichten, achteraf, hebben de vrienden en vriendinnen van de leden het uitstekend naar de zin gehad en gelijktijdig een leuke sportavond gehad.

 

Vrienden en vriendinnen

De jeugdbegeleidingsgroep van Badminton Club Lieshout zit eigenlijk nooit stil. Continu zijn

ze bezig om leuke activiteiten te verzinnen én te realiseren voor de jeugdleden. Op die wijze willen ze deze groep spelers laten zien hoe leuk het is om in verenigingsverband te sporten. Deze keer heeft de jeugdbegeleiding een “vrienden en vriendinnentoernooi” georganiseerd. Alle jeugdleden mochten voor deze ene keer een vriendje of vriendinnetje meebrengen, die deze avond mee mocht spelen. Uiteindelijk werd er niet alleen badminton gespeeld, maar werden er ook volop andere leuke en sportieve spelletjes gespeeld. De blije gezichten na afloop van de avond spraken boekdelen.

 

Corona maatregelen

Bij de senioren zijn de gezichten wat minder blij. Deze groep is immers (weer) getroffen door de nieuwste coronamaatregelen die de regering heeft uitgevaardigd. Vanaf heden moeten zij alle leden én toeschouwers voortaan checken en dus “een beetje voor politieagent” spelen. Zo moeten de senioren vanaf heden weer bij binnenkomst de handen desinfecteren en een gezondheidscheck beantwoorden. Daarna moeten ze hun coronatoegangsbewijs laten checken (de bekende QR-code) om überhaupt toegang te krijgen tot de sporthal.

 

Andere regels

Ook in de sporthal zijn vanaf heden weer andere regels gaan gelden. Naast het verplichte corona-toegangsbewijs wordt dringend geadviseerd om 1,5 meter afstand te houden op de tribune en buiten de banen. Hoewel publiek is toegestaan moeten ook zij zich aan de regels houden en mogen er bijvoorbeeld geen handen geschud worden. Gelukkig zijn de kleedkamers en douches nog wel geopend en last-but-not-least is de kantine óók “gewoon” geopend. Kortom, diverse maatregelen waarbij geprobeerd is om de sport zelf, het badmintonnen dus, te ontzien. Er mag dus nog gewoon gebadmintond worden, zowel single als dubbel.