Herenteam Badminton Club Lieshout blijft op koers

Ingediend door Stan op ma, 11/15/2021 - 19:03
BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (vlnr.) Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Christian Klumpers en Ruud van Vijfeijken

BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (vlnr.) Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Christian Klumpers en Ruud van Vijfeijken

 

Met een 6-2 overwinning op het eerste herenteam uit het noord-Limburgse Groesbeek blijft het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout op koers voor de toppositie. De toppositie in de derde afdeling van de “herenklasse, nylon shuttle” is nu nog in handen van BC Oirschot, maar door de goede overwinning is het verschil minimaal.

 

BCL-H1/BouwCenter Swinkels - Groesbeek-H1: 6-2

Bert Manders en Christian Klumpers begonnen de wedstrijd meteen met een marathon-dubbelpartij. In drie sets wisten zij zich niet voorbij Paul Gerrits en Erwin Keukens te vechten. Zelf de verlenging in de, ook al toegevoegde derde set was niet aan hen besteed: met 21–17, 10-21 en 21-23 kwam het herenteam van Badminton Club Lieshout meteen op achterstand. Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden deden het beter zij versloegen in hun dubbelpartij Bert Dankers en Louis Hoofd met duidelijke cijfers; 21-12, 21-11.

 

Singlepartijen

In de vier singlepartijen was Erwin Keukens opnieuw te sterk. Hij won, wederom in een lange partij, van Bert Manders die deze keer als eerste heer speelde. Laurence Roijackers deed het beter in zijn singlepartij. Ook hij speelde een driesetter, maar slaagde er wél in om de derde set te winnen en de stand naar 2-2 te tillen. Derde heer Christian Klumpers deed daarna zijn werk prima en gedegen. Met 21-9 en 21-18 won hij betrekkelijk eenvoudig. Ook Jeroen van der Heiden speelde prima. Hij won in twee sets van Louis Hoofd (21-13, 21-11) en tilde de tussenstand, na alle singlepartijen naar 4-2 in Lieshouts voordeel.

 

Goed resultaat

In de afsluitende dubbelpartijen lieten de Lieshoutse spelers duidelijk zien wie vandaag het sterkste was. Bert Manders en Jeroen van der Heiden wonnen hun dubbelpartij met 21-14 en 22-20 en haalden zo het vijfde punt binnen. Ook Laurence Roijackers en Christian Klumpers deden het prima. Met twee keer 21-11 haalden zij in hun dubbelpartij het laatste punt binnen, waardoor de 6-2 eindstand op de borden kwam. Door deze goede overwinning blijven de Lieshoutse heren het eerste herenteam van Oirschot op de hielen zitten.