Herenteam Badminton Club Lieshout na overwinning nu aan kop

Ingediend door Stan op zo, 11/28/2021 - 21:04
BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (vlnr.) Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Ruud van Vijfeijken, Christian Klumpers en Bert Manders

BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (vlnr.) Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Ruud van Vijfeijken, Christian Klumpers en Bert Manders

 

 

Na een nieuwe 6-2 overwinning, nu tegen het tweede herenteam van BC Druten, heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels de koppositie genomen in de derde afdeling van de landelijke “Mannenklasse, nylon shuttle”. Door het onverwachte gelijke spel van concurrent Oirschot is het Lieshoutse team nu plots de trotse koploper.  

 

Afwezigen

De afwezigheid van twee vaste spelers (Ruud en Wouter van Vijfeijken) gedurende twee competitiewedstrijden heeft niet geleid tot onnodig verloren punten. De andere teamspelers hebben de afwezigheid sterk opgevangen en de beide partijen met goede cijfers gewonnen. Doordat concurrent Oirschot, volkomen onverwacht, 4 punten verspeelde tegen Kerkdriel heeft het gehavende team ook nog eens de koppositie over kunnen nemen. Door deze uitslagen is de nipte verliespartij tegen Oirschot eerder dit seizoen binnen twee wedstrijden alweer weggepoetst.

 

Matig begin

De thuiswedstrijd tegen het 2de herenteam van Druten begon niet goed. Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden verloren meteen hun dubbelpartij met 16-21 en 10-21. Op de andere baan hadden Bert Manders en Christian Klumpers het ook moeilijk. Zij trokken hun partij in een derde set echter wel met 21-12 naar zich toe, waardoor het meteen 1-1 werd.

 

Goede singles

In de singlepartijen ging het daarna crescendo. Jeroen van der Heiden presteerde top door als eerste heer de sterke eerste heer van Druten te verslaan. Jeroen deed dat in drie sets: 21-17, 16-21 en 21-15. Ook Bert Manders speelde sterk. Hij won, als tweede heer met 21-14 en 21-15 zijn partij. Laurence Roijackers verslikte zich, als derde heer, in de eerste set in zijn tegenstander en verloor met 12-21. Daarna herpakte hij zich prima en wist hij set 2 en 3 alsnog te winnen. De derde, beslissende set zelfs een afdroog-set met 21-5. Christian Klumpers speelde deze keer als vierde heer. Hij won eenvoudig met 21-19 en 21-11 en bracht de stand, na de singlepartijen op 5-1.

 

Goed eindresultaat

In de afsluitende dubbelpartijen was het weer als bij de startende dubbelpartijen. Bert Manders en Jeroen van der Heiden konden geen vuist maken en verloren met 16-21, 17-21, waardoor het 5-2 werd. Op het andere veld hadden Christian Klumpers en Laurence Roijackers het ook moeilijk. Nadat ze de eerste set met 21-16 hadden gewonnen, moesten ze de tweede set aan de Drutense heren laten (21-23). Juist op tijd hervonden de Lieshoutse heren hun spel en met 21-11 haalden ze de beslissende derde set binnen, waardoor een eindstand van 6-2 op de borden kwam.