Badminton Club Lieshout mag doorgaan met competitie

Ingediend door Stan op zo, 12/05/2021 - 21:50
BCL-1/BouwCenter Swinkels met Ainara Vandegard, Carolien van den Biggelaar, Richard Essers en Tim van Bommel

BCL-1/BouwCenter Swinkels met Ainara Vandegard, Carolien van den Biggelaar, Richard Essers en Tim van Bommel

 

Na de ingrijpende corona-maatregelen is deze week duidelijk geworden dat de nationale badmintoncompetitie voortgezet wordt, zolang de wedstrijden buiten de “17:00 – 05:00 uur” lockdown gespeeld worden. Ook het mixteam van Badminton Club Lieshout kan dus haar competitie voortzetten. In de gespeelde wedstrijden wist het team deze keer weer enkele punten bij elkaar te sprokkelen.

 

Competities gaan door

De nationale badmintonbond (Badminton Nederland) heeft “na zorgvuldige afweging van alle belangen” er voor gekozen om de competities in de komende lockdown-periode door te laten gaan, mits ze gespeeld worden buiten de lockdown tijdstippen. Deze keuze heeft Badminton Club Lieshout aan de spelende teams voorgelegd en hen de vrije keuze gegeven of ze in deze periode willen spelen. Alle teams hebben hier positief op gereageerd en dus zetten de teams de lopende competitie voort.

 

BCL-1/BouwCenter Swinkels – BC ’t Veertje-3: 2-6

De thuiswedstrijd tegen het derde mixteam van BC ’t Veertje heeft uiteindelijk twee punten opgeleverd voor het eerste mixteam van Badminton Club Lieshout. Die twee punten haalde het team binnen in de singlepartijen. Tim van Bommel was, als tweede heer, de eerste die zijn partij won. Met 21-12 en 21-9 was Tim duidelijk sterker dan zijn Boekelse opponent. Eerder was Richard Essers er, als eerste heer, niet in geslaagd te winnen. Hij haalde er nog wel een derde set uit, maar kon die uiteindelijk niet binnen halen. Bij de dames was het niet anders. Ainara Vandegard wist, als tweede dame, met goed spel (21-13, 21-19) ook haar singlepartij binnen te halen. Daar tegenover stond een verliespartij van Carolien van den Biggelaar, die als eerste dame de wedstrijd in ging. Van de dubbelpartijen was alleen de mix-dubbelpartij van Richard Essers en Carolien van den Biggelaar goed: zij schopten het tot een derde set, maar konden die uiteindelijk niet verzilveren, waardoor het bleef bij twee punten voor de Lieshoutse badmintonners.

 

BC ’t Pupke-1 - BCL-1/BouwCenter Swinkels: 8-0

Met invalster Ingrid Bergé voor de afwezige Ainara Vandegard heeft het eerste mix-team van Badminton Club Lieshout geen potten kunnen breken. De uitwedstrijd tegen het mix-team van BC ’t Pupke werd met de maximale score van 8-0 verloren. In de Sevenumse sporthal kwamen de Lieshoutenaren niet veel verder dan enkele game-winsten: complete partijen werden er niet gewonnen. Richard Essers en Tim van Bommel wisten in de herendubbel één van de drie games te winnen en verloren de wedstrijd dus. Ook Carolien van den Biggelaar wist in haar singlepartij één game te winnen. Verder wist het team geen games te winnen en dus werden de singlepartijen, de dubbelpartijen en de mixpartijen verloren, BC ’t Pupke is in deze klasse een sterke tegenstander gebleken.