Herenteam Badminton Club Lieshout fier aan kop

Ingediend door Stan op zo, 12/19/2021 - 13:36
BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Ruud van Vijfeijken, Christian Klumpers en Bert Manders heeft vanwege de lockdown voorlopig de laatste competitiewedstrijd gespeeld.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Jeroen van der Heiden, Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken, Ruud van Vijfeijken, Christian Klumpers en Bert Manders heeft vanwege de lockdown voorlopig de laatste competitiewedstrijd gespeeld.

 

Na een gelijkspel tegen het Oeffeltse Veerkracht en een overwinning op het herenteam van Thielia heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels beslag gelegd op de koppositie. In de derde afdeling van de landelijke “Mannenklasse, nylon shuttle” leiden zij nu met drie punten voorsprong op het herenteam uit Oirschot. Echter, door de nieuwe lockdown is het (nog) niet duidelijk hoe deze competitie nu verder gaat.

 

BC Veerkracht-H2 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 4-4

De uitwedstrijd tegen Veerkracht was een mooie gelijkwaardige partij. Dat er uiteindelijk vijf keer een derde set nodig was -in acht gespeelde partijen- toont al aan dat de heren dicht bij elkaar zaten. In de singlepartijen waren de Lieshoutse heren deze keer wat sterker. Bert Manders, Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers wonnen alle drie hun singlepartij: daar stond alleen de verliespartij van Wouter van Vijfeijken (21-18 in de derde set) tegenover. In de dubbelpartijen was Veerkracht de bovenliggende partij: daar wonnen zij drie van de vier wedstrijden. Alleen Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers slaagden er uiteindelijk in om hun dubbelpartij binnen te halen waardoor de eindstand op een terechte 4-4 uit kwam.

 

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Thielia-H2: 6-2

In de thuiswedstrijd tegen de heren uit Thiel was er minder sprake van een gelijk opgaande strijd. Uiteindelijk bleek er in geen enkele partij een toegevoegde derde set nodig: alle partijen werden in twee sets beslist. In de startende dubbelpartij waren Peter Romijn en Lars Vermeulen kansloos tegen een sterk spelende Christian Klumpers en Wouter van Vijfeijken. Op het andere veld moesten Bert Manders en Laurence Roijackers het echter afleggen tegen Guido Baauw en Sem Driessen. In de daarop volgende singlepartijen werd de 1-1 tussenstand uitgebouwd naar een 5-1 voorsprong. Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers wonnen hun singlepartij allemaal. In de afsluitende dubbelpartijen kwamen Christian Klumpers en Ruud van Vijfeijken tekort: zij verloren in twee sets. Bert Manders en Wouter van Vijfeijken wonnen echter op het naastgelegen veld en brachten daarmee de eindstand op 6-2 en de daarbij behorende koppositie in deze derde afdeling.