Badminton Club Lieshout weer van start!

Ingediend door Stan op zo, 01/16/2022 - 20:11
Er mag weer gebadmintond worden bij Badminton Club Lieshout.

Er mag weer gebadmintond worden bij Badminton Club Lieshout.

 

Na een zes-weekse “verplichte pauze” gaat Badminton Club Lieshout weer van start. Op woensdag 19 januari wordt toch écht de eerste speelavond van 2022 gehouden. Na de landelijke lockdown kunnen de sporters nu eindelijk hun rackets weer voor de dag halen en, voorlopig alleen binnen de vereniging en met de nodige randvoorwaarden, weer badmintonnen.

 

Badmintonnen mag weer!

Badmintonnen mag weer!” staat er met vette letters op de site van Badminton Nederland.

Dat daaronder nog een hele riedel aan voorwaarden staan maakt de badmintonners niet veel uit. Het belangrijkste is dat ze weer aan de slag kunnen. Ook Badminton Club Lieshout kan weer aan de slag omdat de beheerder van sporthal “de Klumper” óók besloten heeft de zaak weer open te gooien. De tekst “Yes, we mogen weer” op de facebook-pagina van sporthal “de Klumper” spreekt boekdelen: iedereen heeft weer zin in sporten.

 

Veel voorwaarden

Helaas zijn er nog wel wat voorwaarden verbonden aan de heropening van sporthal “de Klumper” en de heropstart van de speelavonden van Badminton Club Lieshout. Zo moet iedereen ouder dan 18 jaar (weer) gecontroleerd worden op het bezit van een geldig coronatoegangsbewijs (de overbekende QR-code) en mogen er geen toeschouwers in de zaal aanwezig zijn. Ook is de kantine niet geopend vanwege de horeca-lockdown maar zijn de omkleedruimtes wel geopend. Verder mag er ook volop getraind worden en mogen er onderlinge wedstrijden gespeeld worden.

 

Nog geen competitie

Wedstrijden tegen andere verenigingen zijn (nog) niet toegestaan. De stilgelegde competities worden op dit moment dus nog niet heropgestart. Bij het opheffen van de volledige lockdown is besloten dat competities nog even stil blijven liggen om te veel verplaatsingen en dito contacten te voorkomen. Badminton Nederland heeft dan ook nog geen actie genomen om deze weer op te starten. Badminton Club Lieshout neemt met twee teams deel aan die competitie: het eerste herenteam staat er zelfs heel goed voor in de hun afdeling van de “herenklasse, nylon shuttle”. Op het moment van stilleggen van de competitie stonden ze bovenaan.

 

Snel versoepelingen?

Gelukkig heeft de regering aangekondigd om op 25 januari met een nieuwe persconferentie te komen waarvoor ze in de dagen ervoor beslissingen zullen nemen. Uiteraard hopen de badmintonners dat er dan nóg meer versoepelingen doorgevoerd zullen worden en de speelavonden weer helemaal “normaal” zullen worden. Ook hopen zij op een directe herstart van de lopende competities zodat de sporters zich ook weer kunnen meten met andere verenigingen. Of deze versoepelingen er echt gaan komen is echter nog even afwachten.

 

Klik hier voor de actuele coronarichtlijnen bij Badminton Club Lieshout