Badminton Club Lieshout viert jubileumjaar

Ingediend door Stan op zo, 04/24/2022 - 14:08
Het Laarbeektoernooi voor de jeugd was een van de vorige, zeer geslaagde jubileumactiviteiten.

Het Laarbeektoernooi voor de jeugd was een van de vorige, zeer geslaagde jubileumactiviteiten.

 

Badminton Club Lieshout bestaat dit jaar 50 jaar … en dat willen ze weten ook ! Het hele jaar door viert de sportvereniging dit jubileum met diverse verschillende activiteiten. Inmiddels is de club alweer toe aan de zesde activiteit van het jubileumjaar: een goed begeleide, heemkundige wandeling door het dorp Lieshout met als afsluiter een bezoekje aan molen “de Leest”. 

 

Al vijf activiteiten

Op 5 januari is -toen nog digitaal- de aftrap gegeven voor een jubileumjaar waarin Badminton Club Lieshout haar 50 jarig bestaan wil vieren. Na die aftrap zijn -gelukkig- alle corona-maatregelen een-voor-een verdwenen waardoor er inmiddels al een fysieke snack-proeverij voor de jeugd geweest is en een wijn- en bierproeverij voor de senioren. Ook is er al een tweedaags badmintontoernooi “het Laarbeektoernooi” gehouden voor de jeugd (op zaterdag) en voor de senioren (op zondag). Inmiddels is de vereniging dus alweer toe aan de zesde activiteit.

 

Zesde activiteit

Dit zesde evenement is deze keer, vanwege de schaal, alléén toegankelijk voor de (senior)leden van de verenging en hun partner en/of introducé. Eerder was bijvoorbeeld het Laarbeektoernooi wél voor iedereen open: zo wisselen de activiteiten zich af van heel groot tot beperkt van omvang. Op 15 mei a.s. zullen de geïnteresseerde leden een wandeling door het dorp Lieshout gaan maken en tijdens die wandeling bijgepraat worden over “heemkundige zaken”. Reuze interessant om zo de geschiedenis van de woonplaats van de badmintonners te leren kennen. Na afloop van de wandeling brengen de deelnemers ook nog een bezoek aan molen “de Leest”, die in verband met de Nationale Molendagen het hele weekend geopend zal zijn. Uiteindelijk sluiten ze af met een gezellig samenzijn.

 

Nog veel komende activiteiten

Met deze zesde activiteit is Badminton Club Lieshout op de helft van haar jubileumprogramma. In de zomer volgt nog een jeugdactiviteit en in het najaar volgen nog vijf andere activiteiten. Hoogtepunt -qua grootte en omvang- van dat tweede halfjaar wordt de feestavond op 15 oktober: op die datum bestaat de vereniging immers exact 50 jaar: een mooie aanleiding om dan samen te komen.