Kampioenen Badminton Club Lieshout gehuldigd door gemeente

Ingediend door Stan op zo, 09/11/2022 - 16:59
De kampioenen werden bedolven met mooie woorden én bloemen !

De kampioenen werden bedolven met mooie woorden én bloemen !

 

Met een heuse huldiging is het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout in het zonnetje gezet door de gemeente Laarbeek. Vanwege hun prestatie om het Nederlands Kampioenschap te behalen voor clubteams werd het team uitgebreid gefêteerd. Niet alleen kreeg de vereniging een donatie van de gemeente; ook de individuele spelers werden één-voor-één gefeliciteerd en ook zij werden goed bedacht.

 

Uitzonderlijk goed gepresteerd

BCL-H1/BouwCenter Swinkels heeft het afgelopen seizoen uitzonderlijk goed gepresteerd. Het team is in eerste instantie winnaar geworden van de reguliere competitie. In de derde afdeling van de “heren, nylon” klasse hielden zij -vooral- concurrent Oirschot achter zich. Als winnaar van de afdeling mocht het team daarom tegen de winnaars van de andere afdelingen aantreden. In eerste instantie via een halve finale in Roermond en een uiteindelijke finale in Wijk-bij Duurstede. In die finale wisten ze beide tegenstanders van zich af te houden en mochten ze na afloop de gouden medailles in ontvangst nemen en zich dit jaar “Nederlands kampioen” noemen.

 

Gewonnen finalepartijen

Het team, dat bestaat uit Wouter van Vijfeijken, Christian Klumpers, Bert Manders, Ruud van Vijfeijken, Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden werd met open armen ontvangen door burgermeester Frank van de Meijden en (sport)wethouder Monica Slaets. Samen met de andere Laarbeekse Nederlandse kampioenen werden ze getrakteerd op lovende woorden en bedolven onder de bloemen. Eén-voor-één mochten ze ook nog een mooie cadeaubon in ontvangst nemen en vertellen over de finalepartijen. De wethouder en burgermeester namen er, ondanks hun overvolle agenda, alle tijd voor. Leuk werd het ook nog toen bleek dat wethouder Slaets zelf bij de Beek en Donkse badmintonvereniging Mixed speelt en dus alle kneepjes van het spel kent.

 

Dank aan gemeente

Badminton Club Lieshout dankt de gemeente hartelijk voor de aandacht die zij aan deze kampioenen heeft gegeven. Niet alleen aan de Lieshoutse badmintonners maar ook aan de rolschaatsers en boogschutters die op hetzelfde moment werden gehuldigd. Door deze aandacht worden de spelers én de sportverenigingen immers belangrijk gemaakt, waardoor zij weer geholpen worden bij het organiseren van hun vereniging.

 

Programma

Woensdag, 14 september, vanaf 18:30 uur; Rabobank Inloopdag (1), Jeugd.

Woensdag, 14 september, vanaf 20:00 uur; Rabobank Inloopdag (1), Senioren