Badminton Club Lieshout en Basketbal Club Lieshout maken kennis

Ingediend door Stan op zo, 09/18/2022 - 12:44
Basketballende badmintonners en badmintonnende basketballers maakten in Lieshout kennis met elkaars sport

Basketballende badmintonners en badmintonnende basketballers maakten in Lieshout kennis met elkaars sport

 

 

Badminton Club Lieshout bestaat dit jaar 50 jaar. Zij zijn in oktober 1972 opgericht als uitvloeisel van het maatschappelijk werk om meer mensen aan het sporten te krijgen. Gelijktijdig is óók Basketbal Club Lieshout ontstaan en dus bestaan zij óók 50 jaar. Als onderdeel van het jubileumjaar hebben de badmintonners daarom maar eens kennis gemaakt met “die andere BCL”.

 

BCL 50 jaar

Onder het motto “BCL 50 & BCL 50” hebben de Lieshoutse Basketbalclub en de Lieshoutse Badmintonclub eens naar de sport van de ander gekeken. Al 50 jaar sporten deze beide BCL’en immers naast elkaar in sporthal “de Klumper”: hoog tijd om eens naar de sport van de ander te kijken. Badminton Club Lieshout heeft dan ook het initiatief genomen om een gezamenlijke uitwisseling te doen, die weer past in de serie activiteiten die de badmintonvereniging organiseert in het jubileumjaar.

 

Basketbal

De uitwisselingsochtend begon met Basketbal. Terwijl de ervaren basketballers op de achtergrond een onderling partijtje speelden werden de uitproberende badmintonners apart genomen en wist trainer Maarten de Groot met enkele simpele oefeningen de eerste basiszaken bij te brengen: passen, schieten en dribbelen. Dat dat op verschillende manieren kan werd al snel duidelijk. Ook werd duidelijk dat er verschillende formaten ballen zijn en dat de basketbalringen niet voor iedereen even hoog hangen. Ook werd duidelijk dat gelijktijdig dribbelen en rondkijken om af te kunnen spelen zeker niet eenvoudig is en wat meer ervaring vereist. Al-met-al een leerzame én gezellige basketbal-les.

 

Badminton

Na het basketbal was het tijd voor badminton. Via een snelle actie werden basketbalborden opgetakeld en vervangen door de netten en de shuttles van de badmintonners. Na een korte uitleg over lijnen, spelregels en slagen konden de basketballers meteen zelf aan de slag. Omdat gekozen was voor het spelen van een onderlinge wedstrijden was er meteen volop strijd. Tijdens de wedstrijdjes werden er nog wat aanwijzingen gegeven, zodat de basketballers toch wat kneepjes van het badminton konden meekrijgen en ook eens kennis konden maken met deze snelle zaalsport.

 

Gezamenlijke afsluiting

Na afloop van de kennismaking met elkaars sport was er nog tijd ingeruimd om elkaars leden te leren kennen. In de nét heropende kantine bij de sporthal werd dan ook nog gezellig nagepraat over elkaars sport en elkaars jubileum. Als volgende activiteit in het jubileumjaar heeft Badminton club Lieshout een “apenkooi-avond” op het programma staan voor de jeugd: deze zal op 22 september door de jeugdbegeleiding ingevuld worden: zo is er gedurende het hele jubileumjaar steeds weer iets te doen voor de leden van Badminton Club Lieshout.