Gouden jubilarissen bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op ma, 10/24/2022 - 21:27
Marianne Arends en Leo Bosch krijgen “de speld” opgestoken door burgemeester van der Meijden.

Marianne Arends en Leo Bosch krijgen “de speld” opgestoken door burgemeester van der Meijden.

 

 

Badminton Club Lieshout bestaat dit jaar 50 jaar. Bij dit jubileum horen twee jubilarissen die lid zijn vanaf het eerste uur. Mevrouw Marianne Arends is een van de oprichters van de vereniging en dus exact 50 jaar lid. De heer Leo Bosch is de eerste voorzitter van de vereniging en nagenoeg 50 jaar lid. Tijdens het “gouden feest” zijn beide in het zonnetje gezet.

 

50 jaar lid !

Het bestuur van Badminton Club Lieshout had er voor gekozen om de beide jubilarissen te huldigen tijdens de “gouden” feestavond die de vereniging op de oprichtingsdatum (15 oktober) heeft gehouden. Om meer gewicht te geven aan deze belangrijke jubilea was burgemeester Frank van der Meijden gekomen om de bijbehorende jubileumspeld uit te reiken. Het gebeurt immers niet vaak dat leden van het eerste uur na 50 jaar nog steeds lid zijn van een (sport)vereniging !

 

Marianne Arends

Burgemeester van der Meijden mocht de speld als eerste uitreiken aan mevrouw Marianne Arends. Zij werd daarvoor toegesproken door voorzitter Stan van Vijfeijken die haar van harte dankte voor haar initiatief, 50 jaar geleden. Als zij immers geen initiatief had genomen was de vereniging nooit ontstaan en was er al helemaal geen sprake van een 50-jarig bestaan.

 

Leo Bosch

Ook de heer Leo Bosch kreeg veel lof toegezwaaid voor de wijze waarop hij, als eerste voorzitter de vereniging gevormd en uitgebouwd heeft. De basis die door hem gelegd is bestaat immers nog steeds. Ook Leo werd door burgemeester van der Meijden nog even toegesproken en met egards voorzien van de jubileumspeld.

 

Burgemeester feliciteert

Nadat de beide jubilarissen onder luid applaus van de aanwezigen ook nog bloemen en een fysiek aandenken hadden gekregen pakte burgemeester van der Meijden nog even het woord. Hij dankte de vereniging voor het doorzettingsvermogen en feliciteerde de vereniging én de  leden met hun 50 jarig bestaan. De felicitatie zette hij kracht bij door “onder couvert” een envelop te schenken die het bestuur van Badminton Club Lieshout graag innam.