Mixteam Badminton Club Lieshout sprokkelt rustig door

Ingediend door Stan op zo, 11/20/2022 - 13:51
Carolien van den Biggelaar heeft haar team weer aan diverse punten geholpen: na haar blessure presteert ze weer prima !

Carolien van den Biggelaar heeft haar team weer aan diverse punten geholpen: na haar blessure presteert ze weer prima !

 

Met een zesde plaats in afdeling 15 van de 8e divisie doet BCL-1/Bouwbaar Bouwmanagement het beduidend beter dan het afgelopen -eerste- jaar. Met 15 punten uit 5 wedstrijden zijn nu al meer punten binnengehaald dan in het volledige vorige seizoen. De Lieshoutse badmintonners beginnen in dit tweede seizoen langzaamaan te wennen aan het spelen van competitie en sprokkelen dan ook rustig de puntjes bij elkaar.

 

BCH-6 – BCL-1/BouwBaar Bouwmanagement: 5-3

Het Lieshoutse mixteam heeft tegen het hoog geklasseerde BCH uit ’s-Hertogenbosch maar nipt verloren. In de onderlinge partijen waren er in totaal drie driesetters nodig om een winnaar te kunnen bepalen: een gelijkspel had er dus zeker wel ingezeten. Helaas verloren de Lieshoutse badmintonners echter alle drie de driesetters waardoor (nipt) met 5-3 verloren werd. In de herendubbelpartij werd met 21-16 de derde toegevoegde set verloren. Ook in beide mix-dubbel-partijen ging de overwinning naar BCH in de toegevoegde derde set. In de andere wedstrijden wisten de dames Ainara Vandegard en Carolien van den Biggelaar goed te presteren en ook nog eens alle punten binnen te slepen. Beide dames wonnen hun singlepartij en ook hun gezamenlijke dubbelpartij wisten ze te winnen van Karin Josiassen en Rosan van de Ven, waardoor ze samen de drie punten binnen haalden.

 

BCL-1/BouwBaar Bouwmanagement – BC Gilze-5: 1-7

Ook in de wedstrijd tegen het als vierde geklasseerde Gilze konden de Lieshoutse badmintonners best meekomen. De uitslag doet anders vermoeden, maar de setstanden geven aan dat de onderlinge partijen soms best dicht bij elkaar lagen. Zo verloren Carolien van den Biggelaar en Ainara Vandegard pas in de derde set hun damesdubbelpartij (18-21, 21-17 en 17-21) en verloor Ainara Vandegard haar singlepartij met vergelijkbare cijfers. Ook werd er één mix-dubbel-partij verloren met 20-22 als setstand. Daar tegenover stond weer de winstpartij me 21-19 en 23-21 van de andere mix-dubbel-partij, die dus ook dicht bij elkaar lag. Overigens kon BCL-1/BouwBaar Bouwmanagement deze keer niet terugvallen op Tim van Bommel, die vanwege zijn fitheid deze wedstrijden moest laten schieten.