Herenteam Badminton Club Lieshout moet koppositie prijsgeven

Ingediend door Stan op zo, 11/27/2022 - 15:10
BCL-H1/BouwCenter Swinkels bestaande uit Christian Klumpers, Laurence Roijackers, Bert Manders, Jeroen van der Heiden en Ruud en Wouter van Vijfeijken (beide zittend).

BCL-H1/BouwCenter Swinkels bestaande uit Christian Klumpers, Laurence Roijackers, Bert Manders, Jeroen van der Heiden en Ruud en Wouter van Vijfeijken (beide zittend).

 

 

Na een verliespartij én een winstpartij heeft het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout de koppositie in de derde afdeling van de klasse Heren-2 (met veren shuttles) moeten laten aan het eerste herenteam van BC Shot. Met een achterstand van 10 punten én een wedstrijd minder gespeeld zal een tandje bijgezet dienen te worden als het team dit jaar (weer) kampioen wil worden.

 

BC Shot-H1 – BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 6-2

Bij de topwedstrijd tussen het Lieshoutse en Dongense herenteam is er flink gestreden. In de opstelling van BC Shot bleken nogal wat wijzigingen doorgevoerd te zijn en stonden er sterke heren aan de start. Dat was al direct zichtbaar in de startende dubbelpartijen. Zowel Wouter van Vijfeijken -die samen met Christian Klumpers speelde- als Bert Manders, die met Laurence Roijackers speelde, verloren kansloos in twee sets. In de daarop volgende singlepartijen ging het wat beter. Wouter van Vijfeijken verloor als eerste heer van de zeer sterke Ferenc Schara en ook Bert Manders had weinig in te brengen tegen Gerard Teuling. Christian Klumpers deed het beter. Hij wist na drie sets de overwinning binnen te halen. Ruud van Vijfeijken deed dat ook. Hij versloeg Roland Ligtvoet na een lange en spannende partij. Ook in de afsluitende dubbelpartijen waren de sterke Dongense heren weer dominant. Opnieuw wonnen ze beide partijen waardoor de 6-2 uiteindelijk op de borden kwam.

 

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Tilburg-H1: 8-0

Na het verlies tegen de medekoploper heeft het Lieshoutse herenteam zich goed hersteld. In de thuiswedstrijd in de Lieshoutse sporthal “de Klumper” werd geen spaan heel gelaten van het herenteam van laagvlieger BC Tilburg. In geen enkele partij werd ook maar één set afgestaan: de Lieshoutse heren wonnen alle partijen in twee sets. Wouter van Vijfeijken deed dat met 21-8 en 21-12. Bert Manders deed het met 21-16 en 21-8 terwijl Ruud van Vijfeijken deze keer won met 21-17 en 21-14. Vierde heer Laurence Roijackers won met 21-16 en 21-17 waardoor dus alle singlepartijen werden binnengehaald. Zoals te zien is in de einduitslag werden ook alle dubbelpartijen gewonnen, waardoor een eclatante 8-0 op de borden kwam. Door deze uitslag staat het Lieshoutse herenteam op -theoretisch gezien- twee minder verliespunten dan lijstaanvoerder Shot. Met de thuiswedstrijd tegen de Dongense heren nog op het programma lijkt dat niet onoverbrugbaar.