Badminton Club Lieshout dankt vrijwilligers

Ingediend door Stan op zo, 12/25/2022 - 13:34
Op de laatste speelavond van 2022 was er het traditionele Kerstballentoernooi. Kerstman Frans Biemans was hier weer het middelpunt.

Op de laatste speelavond van 2022 was er het traditionele Kerstballentoernooi. Kerstman Frans Biemans was hier weer het middelpunt.

 

Vrijwilligers zijn de basis van Badminton Club Lieshout: zij zijn de vereniging en laten de vereniging functioneren. Om die reden heeft het bestuur van Badminton Club Lieshout deze vrijwilligers -ook dit jaar weer- héél hartelijk bedankt voor hun inzet. Het bestuur van de vereniging heeft hiervoor bij alle vrijwilligers hoogstpersoonlijk een mooi ontbijtpakket met een bedankbriefje bezorgd.

 

Bouwstenen

Vrijwilligers zijn de bouwstenen van een vereniging. Bij Badminton Club Lieshout is dat niet anders. De Lieshoutse sportvereniging heeft daarom dan ook een weloverwogen beleid ten aanzien van deze vrijwilligers. De vereniging streeft naar een zo breed mogelijk aantal vrijwilligers, waardoor niemand veel taken op zich hoeft te nemen. Omdat de vereniging heel actief wil zijn verdeeld ze de taken over zoveel mogelijk vrijwilligers: dan kan er ook heel veel gebeuren, zonder dat iemand overbelast wordt. Als iedereen immers iets doet, hoeft niemand veel te doen en gebeurd er toch veel.

 

Taken

Door dit beleid zijn veel van de leden van de vereniging ook als vrijwilliger actief; meer dan 50% van de seniorleden verricht ook vrijwillige taken. De taken die worden verricht variëren van het schrijven in het clubblad tot het opzetten van de badmintonnetten. Ook zijn er taken als het begeleiden van de jeugdspelers, bijhouden van de competitie en natuurlijk ook besturen van de vereniging. Ook klusjes als het rondbrengen van de clubbladen, uitzoeken van kapotte shuttles en dergelijke zijn door de vereniging bij verschillende vrijwilligers ondergebracht. En afgelopen jaar, toen de vereniging 50 jaar bestond, waren er natuurlijk ook veel vrijwilligers betrokken bij de organisatie van dat feestjaar.

 

Dank

Eens per jaar dankt het bestuur van Badminton Club Lieshout expliciet álle vrijwilligers. Het bestuur probeerde ze deze keer te verrassen met een ontbijtpakket en een welgemeend bedankje voor hun inzet. En, door het zelf rond te brengen willen de bestuursleden van de vereniging ook nog eens persoonlijk hun waardering voor al die vrijwilligers laten zien. Bij deze waardering blijft het overigens niet. Op 4 januari is de eerste activiteit van 2023: de Nieuwjaarsborrel. Tijdens die borrel wordt ook nog eens één van al die vrijwilligers extra in het zonnetje gezet door de benoeming van de “vrijwilliger van het jaar”.