Herenteam Badminton Club Lieshout kan koppositie niet pakken

Ingediend door Stan op zo, 01/22/2023 - 20:02
BCL-H1/BouwCenter Swinkels bestaande uit Christian Klumpers, Laurence Roijackers, Bert Manders, Jeroen van der Heiden en Ruud en Wouter van Vijfeijken (beide zittend).

BCL-H1/BouwCenter Swinkels bestaande uit Christian Klumpers, Laurence Roijackers, Bert Manders, Jeroen van der Heiden en Ruud en Wouter van Vijfeijken (beide zittend).

 

 

Door een dikke winstpartij tegen laagvlieger WIK (uit Sittard) en een fors verlies tegen koploper Shot (uit Dongen) lijkt het herenteam van Badminton Club Lieshout niet meer mee te spelen om de koppositie. Die is na het onderlinge treffen nog steviger in handen gekomen van de Dongense heren van BC Shot. BCL-H1/BouwCenter Swinkels zal in de laatste wedstrijden van het seizoen moeten laten zien dat een tweede plek in de eindrangschikking het hoogst haalbare is.

 

BC WIK-H2 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 0-8

De uitwedstrijd tegen het tweede herenteam van BC WIK was behoorlijk eenzijdig. In de Limburgse sporthal (de wedstrijd werd gespeeld in Munstergeleen) kwam het slechts in twee partijen tot een derde set. Jeroen van der Heiden en Ruud van Vijfeijken verloren de eerste set met 21-13 en wonnen de tweede set met 16-21. In de derde set was het lang spannend, maar trokken de Lieshoutse heren met 20-22 tóch aan het langste eind. Ook Laurence Roijackers speelde -in zijn singlepartij- een driesetter. Na winst in de eerste set (16-21) moest hij de tweede set afstaan aan Gijs Rekko (22-20). In de derde set herstelde Laurence zich prima en schreef hij de partij met 16-21 op zijn naam. Alle zes de andere partijen werden in twee sets winnend afgesloten, waardoor alle 8 wedstrijdpunten mee naar Brabant genomen konden worden.

 

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Shot-H1: 1-7

“De belangrijkste wedstrijd van het seizoen”. Zo was de partij tussen de Lieshoutse en Dongense heren al eerder aangekondigd. Beide teams staan immers op plek 1 en 2 in de derde afdeling van de tweede Mannen-klasse waar met veren shuttles gespeeld wordt. Om die reden was het jammer dat het Lieshoutse team twee basisspelers moest missen: Christian Klumpers is nog steeds geblesseerd en Ruud van Vijfeijken was verhinderd. Om die reden goochelde het team de opstelling wat door elkaar, waardoor wellicht wat extra partijen binnen te slepen waren. Dat viel tegen. Zowel de startende dubbelpartijen als alle singlepartijen werden in twee sets verloren, waardoor een forse afstraffing dreigde. Bert Manders en Jeroen van der Heiden konden in de afsluitende dubbelpartijen pas voor het eerst iets terug doen. Zij wonnen na drie sets (ook nog eens met 28-26 !) de enige partij. Door dit forse verlies kan er een streep door een eventueel kampioenschap: een tweede plaats lijkt nu echt het hoogst haalbare.