Herenteam Badminton Club Lieshout: dit seizoen als tweede geëindigd

Ingediend door Stan op zo, 03/05/2023 - 15:25
BCL-H1/BouwCenter Swinkels bestaande uit Christian Klumpers, Laurence Roijackers, Bert Manders, Jeroen van der Heiden en Ruud en Wouter van Vijfeijken (beide zittend).

BCL-H1/BouwCenter Swinkels bestaande uit Christian Klumpers, Laurence Roijackers, Bert Manders, Jeroen van der Heiden en Ruud en Wouter van Vijfeijken (beide zittend).

 

 

Na de verliespartij tegen koploper BC Shot (uit Dongen) was er voor het Lieshoutse herenteam geen eer meer te behalen in de derde afdeling. Dit seizoen was een tweede plaats uiteindelijk het hoogst haalbare. Na de promotie van afgelopen jaar (van nylon shuttles naar veren shuttles) zat er, ondanks de dikke winst in Tilburg en het gelijke spel in Sprang-Capelle, dit seizoen geen nieuwe promotie in.

 

BC Tilburg-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 0-8

De uitwedstrijd tegen het Tilburgse herenteam was behoorlijk eenzijdig. Doordat één van de Tilburgse spelers ook nog eens een blessure opliep werd de uitslag wel érg groot. Vierde heer Laurence Roijackers wist zijn singlepartij maar net te winnen (19-21, 19-21). Derde heer Bert Manders had in die serie singlepartijen een bye: zijn tegenstander moest geblesseerd opgeven. Tweede heer Ruud van Vijfeijken won met 13-21 en 17-21 en eerste heer Wouter van Vijfeijken won ook. Met 12-21 en 18-21 werden zo alle vier de singlepartijen binnen gehaald. In de dubbelpartijen was er alleen in de allerlaatste partij sprake van een echte wedstrijd. Max de Been en Sander Broekman dwongen een derde set af tegen Bert Manders en Jeroen van der Heiden, maar verder lieten de Lieshoutse heren het niet komen: ze wonnen ook de laatste set en konden zo het maximale aantal van 8 punten meenemen naar Lieshout

 

BC ZIdewinde-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 4-4

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2022/2023 werkte het Lieshoutse herenteam in Sprang-Capelle af. Zonder de -nog steeds- geblesseerde Christian Klumpers werd het een mooie en gelijkwaardige wedstrijd. Zo wonnen Wouter van Vijfeijken en Bert Manders hun dubbelpartij in de toegevoegde derde set met 22-20. Ook in andere partijen lagen de scores dicht bij elkaar. Ruud van Vijfeijken en broer Wouter van Vijfeijken verloren bijvoorbeeld hun dubbelpartij met 22-20 en 21-18: ook hier een minimaal verschil, dus. In de singlepartijen haalde alléén Ruud van Vijfeijken zijn partij binnen. Bert Manders, Wouter van Vijfeijken en Laurence Roijackers konden hem dat niet nadoen. Omdat de Lieshoutse heren wél drie van de vier dubbelpartijen wonnen kon het seizoen toch nog netjes -met een gelijkspel- worden afgesloten.