Herenteam Badminton Club Lieshout boekt wéér twee overwinningen

Ingediend door Stan op zo, 11/05/2023 - 15:20
Guido van de Vijver had een prima invalbeurt bij BCL-H1/BouwCenter Swinkels

Guido van de Vijver had een prima invalbeurt bij BCL-H1/BouwCenter Swinkels

 

 

In de 12de afdeling van de klasse “Mannen, spelend met een veren shuttle” heeft het Lieshoutse herenteam wéér twee overwinningen gehaald. Eerst werden de Tilburgse heren getrakteerd op een dikke nederlaag (8-0) en daarna werd er ook nog eens van BC Echt gewonnen (3-5). Door deze goede resultaten blijft het team meedraaien in de top van deze 12de afdeling.

 

BCL-H1/BouwCenter Swinkels - BC Tilburg-H1: 8-0

De grote einduitslag tegen het eerste herenteam van BC Tilburg doet vermoeden dat het een “veegpartij” was in de Lieshoutse sporthal “de Klumper”. In werkelijkheid was het zeker niet zo. Wél bleken de Lieshoutse heren op de belangrijke momenten steeds nét iets beter. Zo won Ruud van Vijfeijken zijn singlepartij met 21-19 en 21-18 en hadden zowel Wouter van Vijfeijken als Bert Manders als Laurence Roijackers in hun singlepartijen een derde set nodig om hun tegenstander op de knieën te krijgen. Kleine verschillen dus. Die waren er ook in de vier dubbelpartijen. Steeds wisten de Lieshoutse badmintonners echter op het juiste moment te scoren en door te drukken, waardoor ze uiteindelijk alle partijen winnend afsloten en acht punten mochten bijschrijven op hun conto.

 

BC Echt-H2 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 3-5

Na de eclatante overwinning op de heren van BC Tilburg is het herenteam van Badminton Club Lieshout op bezoek gegaan in het Limburgse Echt. Vanwege afwezigheid van zowel Wouter van Vijfeijken als Christian Klumpers als Jeroen van der Heiden speelde Guido van de Vijver als invaller mee in deze partij. In de eerste dubbelpartij -samen met Bert Manders- wist Guido nét niet te winnen: met 21-19, 13-21 en 21-19 moesten ze de partij aan de tegenstanders laten. In de singlepartij liep het voor Guido beter af: hij won met 21-18, 13-21 en 17-21 van Euan Scivier. Ook de dubbelpartij met Ruud van Vijfeijken verliep érg spannend. Helaas moesten ze na setstanden van 21-18, 15-21 en 21-19 de overwinning aan de Bryan en Dylan van Riessen laten. Tussendoor wonnen Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers hun singlepartijen (Laurence na een opgave) en verloor Bert Manders zijn singlepartij. Door deze uitslagen konden er uiteindelijk vijf punten worden bijgeschreven waardoor het team in de kopgroep van deze 12de afdeling blijft staan.