Tim van Bommel winnaar van online-quiz Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 07/26/2020 - 11:28
Tim van Bommel (links) ontvangt de prijs uit handen van organisator Derek Dirven

Tim van Bommel (links) ontvangt de prijs uit handen van organisator Derek Dirven

 

De sporters van Badminton Club Lieshout houden vakantie. Vlak voordat ze met vakantie gingen hebben ze het seizoen nog afgesloten met twee échte binnen-speelavonden. De lange periode daarvoor hebben ze niet binnen kunnen sporten vanwege de lockdown. In die periode hebben de badmintonners wél online gestreden. En, die strijd is gewonnen door Tim van Bommel die uiteindelijk de meeste punten gehaald bleek te hebben.

 

BCL woensdagavond quiz

In de periode van 1 april t/m 20 mei hebben alle badmintonners van Badminton Club Lieshout op de wekelijkse speelavond (woensdag) een kahoot-quiz ontvangen. Deze quiz verving de wekelijkse speelavond: er mocht immers in die periode niet in teamverband gesport worden. Vanaf woensdag 27 mei mochten de badmintonners hun geliefde hobby weer uit gaan oefenen, zij het buiten op de parkeerplaats van sporthal “De Klumper”. Dat heugelijke moment betekende ook dat de laatste ronde van de “BCL woensdagavond quiz” een feit was.

 

Nét voldoende

Er zijn uiteindelijk 8 speelronden geweest waarbij het aantal deelnemers nogal varieerde. In totaal hebben er 31 spelers deelgenomen aan een of meerdere rondes. Tijdens de drukst bezette avond namen 24 spelers deel, maar gemiddeld waren er 17 deelnemers. Uiteindelijk bleek 55,14% van de ingevulde antwoorden op de 96 vragen juist te zijn. Met z’n allen hebben ze dus nét een voldoende gescoord ! Daarbij ook de opmerkingen dat de badmintonners “slecht” begonnen zijn. Bij de eerste quizronde was slechts 40,63% van de gegeven antwoorden juist. De quiz van 22 april bleek het gemakkelijkste. Daar was 68,89% van de gegeven antwoorden correct.

 

Winnaar

Eerder werd gemeld dat Marc Janssen na 2 rondes bovenaan stond, gevolgd door Tim van Bommel en Niels Dirven. Maar na 8 rondes was de situatie duidelijk veranderd. Marc Janssen was één plaatsje gezakt. Met een eindsaldo van 57.526 punten moest hij nu Tim van Bommel voor laten gaan. Tim behaalde uiteindelijk 58.913 punten. Niels Dirven wist met 56.063 punten zijn derde plaats veilig te stellen. Om de top 5, die erg dicht bij elkaar ligt, compleet te maken: de 4e plaats is voor Ingrid Bergé met 55.425 punten gevolgd door Wouter van Vijfeijken met een score van 55.088. Tijdens de laatste speelavond van het seizoen 2019/2020 kreeg Tim van Bommel de welverdiende prijs als winnaar overhandigd van organisator Derek Dirven

 

Programma

Woensdag, 26 augustus, 18:30 uur; Eerste speelavond seizoen 2020/2021

Woensdag, 16 september, 18:30 uur; Eerste Rabobank inloopavond

Woensdag, 23 september, 18:30 uur; Tweede Rabobank inloopavond