Badminton Club Lieshout “heel even” aan de slag

Ingediend door Stan op zo, 06/28/2020 - 11:35
Badminton is een leuke en actieve sport voor jong en oud!

Badminton is een leuke en actieve sport voor jong en oud!

 

Na de gedwongen “corona-pauze” van enkele maanden lijkt het er toch echt op dat de sporters van Badminton Club Lieshout weer (binnen) aan de slag mogen. Nog niet alle onduidelijkheden zijn weggenomen, maar de verwachting is dat er weer binnen, in sporthal De Klumper, gebadmintond kan worden. Helaas kan dat maar “heel even”: ná de speelavond van 8 juli is het immers al weer zomervakantie.

 

Weer open?

In het rijksbeleid is vastgesteld dat zaalsporters vanaf 1 juli weer aan de slag mogen. De regie voor dat rijksbeleid is bij de gemeenten neergelegd. Die gemeenten geven weer aan afhankelijk te zijn van de “noodverordening van de veiligheidsregio”. Vanuit de gemeente is het daar nu dus wachten op. De beheerders van de sporthallen willen ook graag aan de slag. Ook zij hebben inmiddels ook bij de gemeente nagevraagd of en hoe ze weer open mogen. Het wachten is derhalve op de benodigde antwoorden. Vooruitlopend op die antwoorden heeft Badminton Club Lieshout zich inmiddels prima voorbereid op een herstart-binnen. Dat dankzij het protocol dat aangereikt is door de nationale bond (Badminton Nederland) waarmee exact duidelijk is wat wél en wat niet kan.

 

Korte duur

Vanwege de komende zomervakantie is de herstart slechts van korte duur. Op 8 juli is alweer de laatste speelavond van het seizoen 2019/2020. Daarna kunnen de shuttles, netten en rackets alweer opgeborgen worden vanwege de zomervakantie. Op woensdag 26 augustus 2020 is dan weer de eerste speelavond van het seizoen 2020/2021. Uiteraard is deze weer afhankelijk van een gestabiliseerde situatie rondom het corona-virus en dus géén nieuwe of gewijzigde overheidsmaatregelen. Na opstart van het nieuwe seizoen (eind augustus) zijn dan op 16 en 23 september weer de jaarlijkse Rabobank-inloopavonden gepland. Op die dagen kan heel Laarbeek dan gratis kennismaken met badminton in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Dankzij de ondersteuning van de Rabobank Helmond-Peel Noord is dat voor iedereen helemaal gratis en dus zonder drempels.