Badminton Club Lieshout kijkt vooruit: seniorencompetitie

Ingediend door Stan op zo, 06/21/2020 - 11:38
Competitie spelen is en blijft geweldig!

Competitie spelen is en blijft geweldig!

 

In de periode dat er niet gebadmintond kon worden vanwege de “intelligente lockdown” heeft Badminton Club Lieshout niet stilgezeten. Zo hebben ze “buitenbadminton” op poten gezet om de tussenliggende periode op te vangen, hebben ze allerlei evenementen opnieuw gepland en hebben ze de inschrijvingen voor de senioren-competitie van het komende seizoen in orde gemaakt.

 

Herenteam

Afgelopen jaar nam Badminton Club Lieshout met één team deel aan de nationale competitie, die georganiseerd wordt door Badminton Nederland. Dat ene team nam deel in de klasse “Mannen Nylon” en was ingeschreven in afdeling 1. In die afdeling haalde het team met 68 punten uit 12 wedstrijden de eerste plaats binnen. Ook komend seizoen (2020-2021) zal het team in diezelfde klasse blijven spelen en dus níet promoveren. Na inschrijving zijn de heren nu ingedeeld in afdeling 3. Voor het team, ook dit jaar weer bestaande uit Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Jeroen van der Heiden, Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers begint het seizoen op zondag 20 september met een thuiswedstrijd tegen BC Veerkracht. Hoe dat exact zal gaan is overigens vanwege de afbouwende corona-maatregelen nog niet helemaal bekend.

 

Nieuw team

Badminton Club Lieshout wil het het komend seizoen ook met een nieuw team gaan proberen: deze keer in de “Mix-klasse”. Ainara Vandegard, Carolien van den Biggelaar, Tim van Bommel en Richard Essers hebben daarvoor een team gevormd dat zich graag wil inschrijven. Echter, de inschrijftermijn bij Badminton Nederland is al verlopen en de klasse waarin het team wil spelen zit vol. Om die reden zal nog even afgewacht moeten worden of er alsnog een gat ontstaat in de gewenste klasse. Indien dan niet gebeurd gaat het team zich beraden op het spelen in een andere klasse. Wordt dus vervolgd.

 

Midweekcompetitie

Afgelopen seizoen heeft Badminton Club Lieshout met twee teams deelgenomen aan de regionale Midweekcompetitie, ook bij Badminton Nederland. Omdat die competitie tot diep in het voorjaar loopt hebben de beide teams de competitie niet af kunnen maken. Komend seizoen zal Badminton Club Lieshout met slechts één team vertegenwoordigd worden in die Midweekcompetitie. Vanwege vele blessures, afzeggingen en tijdsgebrek heeft het andere team besloten komend jaar niet deel te nemen en de tijd te nemen om te herstellen. Het team dat wél deel zal nemen heeft zich inmiddels in de 4de klasse ingeschreven. Net als afgelopen jaar bestaat dit team uit Ingrid Bergé, Ida van de Lockant, Martijn Junggeburth en Jos Kluijtmans.