Geen nieuwe aanpassingen bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 11/08/2020 - 11:58
Ondanks alle maatregelen kunnen de leden van Badminton Club Lieshout tóch blijven sporten.

Ondanks alle maatregelen kunnen de leden van Badminton Club Lieshout tóch blijven sporten.

 

Badminton Club Lieshout hoeft zich niet wéér aan te passen. De wéér aangescherpte coronaregels lijken de sportvereniging niet weer te raken. De huidige speelwijzen die de vereniging onlangs heeft ingevoerd lijken “gewoon” voortgezet te kunnen worden. Ook de aangescherpte regel van “maximale groepsgrootte” lijkt geen invloed te hebben.

 

Wéér maatregelen

Het bestuur van Badminton Club Lieshout heeft zich wederom gebogen over de wijze waarop zij de speelavonden voor de vereniging inrichten. Dat was nodig omdat de corona-regels opnieuw aangescherpt zijn. En, de sportvereniging wil zonder meer aan deze regels voldoen en een veilige plaats bieden voor iedereen die daar komt sporten. Nadat de nieuwe regels grondig waren bestudeerd werd de conclusie getrokken dat er niets aan de huidige inrichting van de wekelijkse speelavond veranderd hoeft te worden. Ook werd weer duidelijk dat er nagenoeg geen activiteiten náást de wekelijkse speelavond georganiseerd kunnen worden. Zo moest ook een clinic voor een basisschool afgezegd worden, omdat onvoldoende vrijwilligers een basisschool als “100% corona-veilig” zien en er dus onvoldoende hulp bijeen gebracht kon worden.

 

Jeugd

De maatregelen die het kabinet genomen heeft hebben nog de minste invloed op de speelavond voor de jeugd. De maatregelen voor de jeugd zijn immers zeer beperkt. Zij kunnen tijdens hun speelavond gewoon blijven trainen, gewoon blijven spelen en gewoon doen wat ze eigenlijk altijd al doen: genieten van het leuke spel: badminton. Enige issue is dat dat zonder toeschouwers moet en niemand anders dan de spelers zelf in de sporthal mogen zijn.

 

Senioren

Bij de senioren is het heel anders. Zij kunnen niet “gewoon” spelen. Eerder is daarom al gekozen om de trainingen voorlopig op te schorten en alleen nog maar vrij te spelen. En, dat vrij spelen mogen dan ook alleen maar singlepartijen zijn, omdat bij het dubbelspel de “1,5 meter regel” niet gegarandeerd kan worden. Om de groepsgrootte binnen de normen te houden werkt de vereniging met een inschrijfsysteem en tijdzones. In die tijdzones kunnen maximaal 14 badmintonners sporten: meer plaats is er immers niet, als er alleen maar singlepartijen gespeeld worden. Ook bij de senioren geldt dat er alleen toegang tot de sporthal is voor de spelers en dat toeschouwers niet welkom zijn.

 

Sporthal

Overigens heeft niet alleen de sportvereniging haar corona-regels: ook (de beheerder van) de sporthal heeft deze. Zo mag er niet gedoucht worden, zijn de kleedkamers niet geopend, is de kantine niet beschikbaar en wordt nauwgezet bijgehouden wie wanneer binnen is (geweest). Door dat laatste te doen kan, mocht dat nodig zijn, snel achterhaald worden wie-met-wie contact heeft gehad.

 

Klik hier voor de huidige coronamaatregelen