Jeugd komt kennismaken met Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 11/22/2020 - 15:17
Jeugdbegeleidster Ainara Vandegard instrueert de jeugd tijdens het “Vrienden en Vriendinnentoernooi”

Jeugdbegeleidster Ainara Vandegard instrueert de jeugd tijdens het “Vrienden en Vriendinnentoernooi”

 

De afgelopen tijd heeft vooral de jeugd kennis kunnen maken met badminton in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Tijdens een vrienden- en vriendinnentoernooi kon er eens bij de vereniging naar binnen gekeken worden en ook tijdens een activiteit van “Laarbeek Actief” stond badminton prominent op het programma: Badminton, een leuke sport voor jong en oud.

 

Vrienden en Vriendinnentoernooi

Gelukkig mag er in deze gedeeltelijke lockdown wél volop gesport worden door de jeugd. De jeugd heeft gelukkig nauwelijks last van allerlei maatregelen om het Corona-virus in te dammen. Een maatregel waar ze wél last van hebben is dat er geen toeschouwers bij mogen zijn. Nou, dat heeft Badminton Club Lieshout heel eenvoudig opgelost door de toeschouwers gewoon mee te laten doen. Alle jeugdleden konden hiervoor een vriend of vriendin meebrengen en daar mee samen badmintonnen. Aan die oproep is goed gehoor gegeven. De jeugdbegeleiding had haar handen vol aan de goede opkomst, die natuurlijk wél goed begeleid moest worden. Hoe houd ik een racket vast ? Welke lijnen zijn het speelveld ? Wat zijn de spelregels ? Mag ik het net aanraken ? Al dat soort vragen kwamen aan de orde en heeft de jeugdbegeleiding uitgelegd en toegelicht voordat (en tijdens) dat er écht gespeeld kon worden. Want het écht spelen van badminton, daar is het allemaal om te doen.

 

Laarbeek Actief

Ook tijdens een activiteit van Laarbeek Actief, dat ondanks de gedeeltelijke lockdown, tóch doorgang heeft gevonden, stond badminton in de schijnwerpers. De hele dag door konden groepen jeugd kennis maken met de badmintonsport. In de Lieshoutse Sporthal “de Klumper” stonden de netten al klaar en lagen de shuttles en rackets al te wachten op de aanstormende jeugd. Uiteindelijk is daar dan ook de hele dag gebruik van gemaakt en hebben er veel kinderen kennis kunnen maken met deze leuke en actieve sport. Ook bij Badminton Club Lieshout hebben ze dat gemerkt: diverse “probeerders” hebben meteen hierna de stap gewaagd en een kennismaking met deze vereniging aangepakt. Badminton Club Lieshout had de “probeerders” immers een gratis kennismaking aangeboden, die dus grif gebruikt is.