Badminton Club Lieshout dankt trouwe leden

Ingediend door Stan op ma, 12/21/2020 - 12:09
Ook voorzitter Stan van Vijfeijken (r.) bezocht diverse leden om ze Kerstwensen namens Badminton Club Lieshout over te brengen.

Ook voorzitter Stan van Vijfeijken (r.) bezocht diverse leden om ze Kerstwensen namens Badminton Club Lieshout over te brengen.

 

Met een -corona-proof- overhandiging van een Kerstpresentje heeft het bestuur van Badminton Club Lieshout persoonlijk alle leden bedankt voor hun trouwe lidmaatschap en ondersteuning in deze moeilijke tijd. De kosten voor de vereniging blijven immers gewoon doorlopen waardoor een terugloop in leden gevaarlijk zou kunnen zijn.

Persoonlijke dank

Alle bestuursleden van Badminton Club Lieshout zijn persoonlijk op pad gegaan om alle leden van Badminton Club Lieshout thuis op te zoeken en te bedanken voor hun trouwe lidmaatschap. Via een “corona-proof” overhandiging werden die trouwe leden ook nog eens van de “beste wensen” voorzien. Op die wijze is er tóch nog persoonlijk contact geweest in een periode waarin de vereniging helemaal stilligt. De lockdown zorgt er immers voor dat de sporthallen gesloten zijn en de badmintonners hun geliefde spelletje niet kunnen uitvoeren en ze elkaar dus niet treffen. Een sportvereniging is immers meer dan sport alleen. De leden treffen elkaar bij hun sport -dat is de basis- maar doen daarnaast allerlei nevenactiviteiten die een belangrijke bijdrage vormen aan het sociale leven. Dat is nu helemaal stilgevallen.

 

Trouw

Het bestuur heeft gemeend de leden voor hun trouw te moeten bedanken. Hun trouw is immers heel belangrijk in deze lockdown-corona-tijd. De kosten lopen immers gewoon door dus moet er aan de inkomstenzijde ook continuïteit zijn. En, …. die is er ! De leden van Badminton Club Lieshout zijn (gelukkig) heel érg trouw gebleken en hebben het allerbeste met hun vereniging voor.

 

Doorlopende kosten

Aan de ander zijde staat de uitgavenkant. Voor een zaalsportvereniging zijn, met afstand, de grootste kosten de huurpenningen voor de sporthal. En, aan die zijde lopen de kosten gewoon door. Gereserveerde, en nu niet gebruikte, zalen kunnen vanwege de geldende richtlijnen niet worden gerestitueerd. Sterker nog: reserveringen kunnen, ook volgens de richtlijnen, niet afgezegd worden. Navraag bij de gemeente Laarbeek leert dat dit de richtlijnen zijn en vooral landelijk gekeken wordt hoe hiermee omgegaan moet worden.

 

Hoop

De landelijke overheid heeft voor de eerste lockdown een pot ter beschikking gesteld waaruit de lokale overheden de niet-gebruikte huurgelden aan de verenigingen mogen terugbetalen. Tot op heden heeft de landelijke overheid nog geen acties genomen om eenzelfde vergoeding aan te bieden voor deze tweede lockdown. Net als alle andere zaalsportverenigingen hoopt Badminton Club Lieshout dat de landelijke overheid ook deze keer weer te hulp zal schieten. Het kan immers niet zo zijn dat alle smart alleen bij de verenigingen terecht komt.