Badminton Club Lieshout op slot

Ingediend door Stan op zo, 12/27/2020 - 16:22
Op sommige momenten kon er in 2020 tóch écht gebadmintond worden, maar vaak ook niet!

Op sommige momenten kon er in 2020 tóch écht gebadmintond worden, maar vaak ook niet!

 

Badminton Club Lieshout sluit het jaar 2020 af zonder te badmintonnen. Door de harde lockdown liggen alle zaalsporters (weer) stil en kunnen de badmintonners dus ook niet aan de slag. De sporters wachten nu met smart op 19 januari 2021 in de hoop dat de regels dan enigszins versoepeld kunnen worden en ze de maatregelen uit 2020 snel achter zich kunnen laten.

 

Op slot

19 januari 2021 heeft de regering benoemd als datum om met een nieuwe evaluatie te komen van de anti-corona-maatregelen. Een datum die dus dikgedrukt in de agenda van alle badmintonners staat. Mogen ze dan weer aan de slag ? Mogen ze weer opstarten ? Wat mag wel en wat mag niet ? Tot die datum zit de vereniging (fysiek) helemaal op slot. Mochten ze na de zomer nog sporten-met anderhalve-meter-afstand en hadden ze daar een goede invulling voor gemaakt; vanaf begin december mogen ze helemaal niets meer. De jeugd mag niet meer badmintonnen en ook de senioren mogen hun singlepartijen niet meer afwerken.

 

Nieuwjaarsbingo

Vanwege de maatregelen komt ook traditionele Nieuwjaarsborrel te vervallen. Voor de senioren hebben enkele vrijwilligers een alternatief bedacht; een “foute Nieuwjaarsbingo”. Die zal online gehouden worden op vrijdag 8 januari (aanvang 20:00 uur) en zal dus een heel andere invulling hebben dan de Nieuwjaarsborrel. Eén overeenkomst is er wel: de “vrijwilliger van het jaar” zal nu ook middels een uitgebreide motivatie bekend gemaakt worden.

 

Afwachten

Voor de zaalsporters in het afgelopen jaar behoorlijk wisselend verlopen. Wat toegestaan was wisselde immers nogal eens: soms wel sporten, soms niet, soms met strikte richtlijnen, soms weer met lossere richtlijnen. Steeds was het weer anders. Ook de competities zijn afgebroken en lijken niet meer afgemaakt te kunnen worden. De sportvereniging heeft afgelopen jaar niet kunnen bieden wat zij graag willen: gezelligheid, sport en samenzijn. In de hoop dat 2021 beter wordt wachten de badmintonners de nieuwe maatregelen vanaf 19 januari 2021 in spanning af.