Clubblad-redactie “vrijwilliger van het jaar” bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 01/10/2021 - 11:36
De redactieleden van “De Kijk Op…” zijn ook gedreven badmintonners!

De redactieleden van “De Kijk Op…” zijn ook gedreven badmintonners!

 

Badminton Club Lieshout heeft dit jaar niet één, maar liefst vier personen benoemd tot “vrijwilliger van het jaar”. De reden hierachter is duidelijk: de redactie van “De Kijk Op …” bestaat uit vier personen en die redactie heeft het clubblad naar het 25ste bestaansjaar gebracht en zorgt er nu nog steeds voor dat het blad springlevend is. Een méér dan terechte benoeming voor de hele redactie, dus.

 

Onmisbaar

“De Kijk Op …” is al jaren hét clubblad van Badminton Club Lieshout. Het blad, dat naast een digitale versie, nog immer fysiek wordt uitgegeven is een belangrijk verbindend element binnen de sportvereniging. Lezend in het clubblad kom je achter de nieuwste weetjes, leer je collega-badmintonners ook eens op een andere wijze kennen, kun je de klaagzangen lezen die bij het zaalsporten horen en zie je wie-wanneer jarig is en óók nog eens hoe oud zij/hij wordt. Deze informatie, aangevuld met pittige columns, competitiestanden en uitslagen maakt “het gele boekje” schier onmisbaar bij Badminton Club Lieshout.

 

Soepele redactie

Net als alle activiteiten bij Badminton Club Lieshout zijn ook bij “De Kijk Op …” vrijwilligers verantwoordelijk voor de invulling. Vrijwilligers die er op uit trekken om leden te interviewen. Vrijwilligers die hun scherpe visie laten optekenen en vrijwilligers die een ander eens een hart onder de riem willen steken. Vier vrijwilligers vormen samen de huidige redactie en zijn verantwoordelijk voor de volledige inhoud: Corine Holweg, Jos Kluijtmans, Martijn Junggeburth en Niels Dirven. Binnen het soepel draaiende team heeft ieder zijn eigen taak en draagt Niels Dirven zorg voor de eindredactie en de centrale coördinatie. En, dat gebeurt met de nodige passie. Iedere twee maanden barst de groepsapp van de redactie weer van de berichten en aansporingen om kopij op te tekenen. Iets dat met verve wordt opgevolgd waardoor de eindredactie vaak moet passen en meten om er alles in te krijgen.

 

Eretitel

Vrijwilligers vormen de basis voor een goed functionerende vereniging. Zij zijn degene die al het werk doen. Zij zijn degene die de vereniging bij elkaar houden en zij zijn dus degene die alles meekrijgen wat er gebeurd in een vereniging. Niet vreemd dus dat de redactie van “De Kijk Op …” van alles op de hoogte is. Sterker nog: nog vóór dat ook maar iemand van een corona-pandemie had gehoord hadden zij Badminton Club Lieshout al doorgelicht op de bescherming tegen het virus. De vereniging was er helemaal klaar voor werd geconstateerd; helaas bleek de rest van de wereld dat niet te zijn. Met die vooruitziende blik, scherpte en passie slagen zij er steeds weer in het clubblad aantrekkelijk te maken. Om die reden zijn zij de meer dan terechte winnaar van de eretitel “vrijwilliger van het jaar” en mogen zij deze titel het hele jaar dragen; dat is gedurende 6 uitgaven dit jaar waarin het clubblad 25 jaar bestaat.