Leuke Nieuwjaarsbingo bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 01/17/2021 - 08:09
De foute Nieuwjaarsbingo van Badminton Club Lieshout was een zeer geslaagde, digitale activiteit

De foute Nieuwjaarsbingo van Badminton Club Lieshout was een zeer geslaagde, digitale activiteit

 

De Nieuwjaarsbingo van Badminton Club Lieshout is zéér geslaagd. Gezien alle beperkingen die de huidige tweede lockdown op legt aan de sporters was de Nieuwjaarsbingo tóch een leuke manier om samen te zijn en een beetje bij te dragen aan het verenigingsgevoel dat door de sluiting van de sporthal érg lastig is om te behouden. Om die reden: een zéér geslaagde activiteit!

 

Foute prijzen

Organisatoren Derek Dirven en Tim van Bommel hadden zich uitermate goed voorbereid op de Nieuwjaarsbingo. Het was niet “zo maar” een bingo. Aangekondigd was immers een “foute Nieuwjaarsbingo”. Dat foute zat hem uiteindelijk enkel in de te winnen prijzen. Die waren steeds “behoorlijk fout en met een flinke korrel zout te nemen”. Zo was er een “weekendje weg” dat bestond uit het tijdschrift “weekend” en een zelfknippakket voor confetti: een bedrukte A4 met een knippatroon voor de benodigde rondjes. Ook was er een “luxe 3D puzzel om een zandkasteel te bouwen”: deze bestond weer uit een zak met 25 kg. speelzand met daarop een print van een zandkasteel. Bouwen maar. Meest grappige was toch wel de zak uien die voor een “lang weekend wenen” stond.

 

Prima organisatie

In tegenstelling tot de prijzen was de organisatie verre van fout. Alle inschrijvers ontvingen enkele dagen tevoren de keurig voorbereide deelname formulieren die al wezen op méér spelletjes dan alleen een bingo. Hier bleek het “kazoo-optreden” van Tim van Bommel een echte voltreffer. Op de kazoo (een soort fluitje waaruit eenden geluiden komen) vertolkte hij vele liedjes die weer voor kwamen op de deelname formulieren. Ook was er een rode draad van achtergrondmuziek. Deze moest gevolgd worden en op de formulieren worden afgestreept. Kortom; de deelnemende gezinnen waren volop bezig met het raden, bijhouden en opletten tijdens de Bingoavond.

 

Samenzijn

Doordat de avond via Teams gestreamed werd konden de deelnemers elkaar ook nog eens zien wat volop leidde tot opmerkingen over-en-weer. Toen er na een ruime twee uur spelen en spelletjes een einde werd gemaakt aan het officiële gedeelte bleven de deelnemers ook nog “even hangen” om wat bij te kletsen. Vanwege de lockdown hebben de sporters elkaar immers weinig gezien en was er dus veel om over bij te praten. Het sociale aspect van een (sport)vereniging werd dus duidelijk gefaciliteerd met deze avond, waardoor het verenigingsgevoel weer wat opborrelde. Uiteindelijk werden Derek Dirven en Tim van Bommel dan ook volop gecomplimenteerd voor hun organisatie. Zij hadden de juiste snaar geraakt en de badmintonners, voor even en helaas digitaal, tóch weer bij elkaar gebracht