Nederlandse badmintonbond schrapt alle competities

Ingediend door Stan op zo, 01/24/2021 - 08:12
Dit seizoen worden er geen competitiewedstrijden meer gespeeld door de senioren van Badminton Club Lieshout

Dit seizoen worden er geen competitiewedstrijden meer gespeeld door de senioren van Badminton Club Lieshout

 

Door het verlengen van de lockdown heeft Badminton Nederland een ingrijpende maatregel moeten nemen. De bond heeft besloten alle competities te schrappen en dit seizoen dus niet meer op te pakken en/of uit te spelen. Voor Badminton Club Lieshout heeft dit gevolgen voor twee seniorenteams, waarvan één team op kampioenskoers lag.

 

Alle competities

Badminton Nederland (de officiële Nederlandse Badminton Bond) was al enige tijd bezig met het opzetten van scenario’s voor het hervatten en alsnog uitspelen van de competities. Die scenario’s konden echter steeds weer de prullenbak in toen de Nederlandse regering weer nieuwe anti-Corona maatregelen nam. Nu de lockdown nogmaals verlengd is (nu tot 9 februari 2021) heeft de bond de knoop doorgehakt: de competities die in het seizoen 2020/2021 gespeeld zouden moeten worden, worden allemaal geschrapt. Normaal lopen deze competities van eind augustus tot begin februari: de periode daarna is ingeruimd voor bekerwedstrijden en toernooien. Vanwege deze maatregel is ook is besloten dat de huidige tussenstanden vervallen en er niet gepromoveerd of gedegradeerd kan worden. Alle teams blijven dus in de huidige klasse als ze zich komend seizoen (het seizoen 2021/2022 dat in augustus aanvangt) weer inschrijven. Omdat Badminton Nederland meerdere competities organiseert, soms landelijk, soms regionaal is ook besloten “alles gelijk te trekken” en alle competities die onder de vlag van Badminton Nederland gespeeld zouden moeten worden te schrappen.

 

Zuur

Voor Badminton Club Lieshout is dit besluit vooral zuur voor het vaandelteam BCL-1/BouwCenter Swinkels. In de derde afdeling van de landelijke “mannen - nylon shuttle” klasse stond het team na vier wedstrijden op een keurige tweede plaats en stond de wedstrijd tegen de nummer één, BC Zetten, nog op het programma. Omdat de competitie nu volledig wordt geschrapt zal het team het komend seizoen opnieuw moeten gaan proberen. Ook voor BCL-M1/Sportpoint Gemert is het een tegenvaller. Dit team, dat uitkomt in de midweekcompetitie, kan dit seizoen haar ambities ook niet waarmaken en moet wachten op een volgend seizoen.