Leden blijven Badminton Club Lieshout trouw

Ingediend door Stan op zo, 01/31/2021 - 08:14
Badminton Club Lieshout hoopt binnenkort weer te kunnen sporten.

Badminton Club Lieshout hoopt binnenkort weer te kunnen sporten.

 

Ondanks dat de sportvereniging afgelopen jaar nauwelijks écht badminton heeft kunnen spelen zijn (vooral) de (senior)leden érg trouw gebleven aan de vereniging. Dat is gebleken bij de voorbereidingen voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering die Badminton Club Lieshout op 25 februari houdt. Deze keer natuurlijk volledig digitaal.

 

Trouwe leden

Veel sportverenigingen hebben fors te lijden van de opeenvolgende lockdowns waar ze mee geconfronteerd zijn geworden. Leden kunnen immers niet of behoorlijk aangepast sporten waardoor veel verengingen met een groot verloop van leden zitten. Badminton Club Lieshout heeft daar, gelukkig, nauwelijks last van. De leden blijken érg trouw aan de vereniging en houden hun lidmaatschap gewoon aan, ondanks dat ze nu niet kunnen sporten. De trouwheid is vooral te vinden bij de senioren: het aantal seniorleden is afgelopen jaar zelfs toegenomen bij Badminton Club Lieshout. Het aantal jeugdleden is daarentegen wel wat afgenomen, waardoor per saldo een zeer beperkte daling waar te nemen is (-3%).

 

Creatieve oplossingen

Afgelopen jaar heeft Badminton Club Lieshout steeds weer creatieve oplossingen moeten zoeken. Zo hebben de sporters een tijdje buiten badminton gespeeld, op het parkeerterrein bij de sporthal. Ook hebben ze aangepast gesport en alleen maar singles mogen spelen. Bij de jeugd mocht af-en-toe wel wat meer, maar mochten ouders bijvoorbeeld niet komen kijken. Inmiddels is het al weer enige tijd zo ver dat er helemaal niet gesport kan worden: alle zaalsporten zijn immers tot minimaal 9 februari 2021 verboden en alle sporthallen zijn gesloten.

 

Niet alleen financieel

Omdat de kosten voor de verenigingen gewoon door lopen is het belangrijk dat de leden trouw hun contributie blijven betalen. Zo moeten gereserveerde zalen gewoon betaald worden en lopen kosten voor verzekeringen en dergelijke gewoon door. Vanuit de centrale overheid worden wel acties genomen om de betaalde, maar niet gebruikte zaalhuur, te compenseren, maar belangrijker is dat de vereniging als vereniging blijft bestaan. Als je elkaar niet treft valt een vereniging immers makkelijk uit elkaar. Bij Badminton Club Lieshout is dat duidelijk niet het geval. Het bestuur is dan ook uiterst verguld met haar leden, die de vereniging zéér trouw blijven, óók als ze nu-al-langere tijd niet kunnen sporten.