“Online bingo” bij jeugd Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 02/07/2021 - 13:59
Vorig jaar kon nog nét, voor de coronacrisis, wél verkleed gebadmintond worden.

Vorig jaar kon nog nét, voor de coronacrisis, wél verkleed gebadmintond worden.

 

Met de organisatie van een nieuwe “online bingo” probeert Badminton Club Lieshout contact te houden met haar leden. Samen sporten is immers in deze lockdown periode niet toegestaan dus kunnen de leden elkaar ook niet treffen. Om de contacten binnen de vereniging tóch warm te houden ontwikkelen de vrijwilligers steeds weer nieuwe initiatieven: deze keer een online bingo voor de jeugd.

 

Verkleed badminton

Op de agenda van de jeugd stond deze week een avondje “verkleed badminton”. Het mag duidelijk zijn dat deze agenda al lang voor de corona-crisis en daarmee samenhangende lockdown is samengesteld: Badminton Club Lieshout organiseert immers naast het reguliere trainingsprogramma steeds weer aanvullende activiteiten om de leden dichter bij elkaar te brengen. Omdat het “verkleed badminton” nu niet door kan gaan heeft de jeugdbegeleiding gekozen om er een “online bingo” van te maken. De vrijwilligers blijven creatief: ze zoeken steeds weer naar een alternatief waarbij steeds gekeken wordt naar wat wél kan, in plaats van wat níet kan.

 

Carnaval

De online bingo zal in het teken staan van carnaval: het verkleed badminton stond dat immers ook. Om die reden is er dan ook een heuse dresscode aan de bingo verbonden. Bestuurslid Tim van Bommel heeft samen met jeugdbegeleider Ainara Vandegard ook wat leuke prijsjes bijeen gescharreld, waardoor het ook nog écht spannend kan worden. Vóór de bingo worden alle jeugdleden van bingokaarten voorzien en een inlogcode: op die wijze kan iedere deelnemer digitaal, en dus veilig, aansluiten en mee doen.

 

Jaarvergadering ook online

Met deze aanvullende activiteiten hoopt Badminton Club Lieshout de leden bij elkaar te houden. Fysiek sporten en elkaar treffen kan “nu even niet” en dus moeten zaken anders georganiseerd worden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de komende jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op 25 februari a.s.. Die (verplichte) jaarlijkse bijeenkomst waar het bestuur openheid van zaken geeft en goedkeuring van de leden krijgt over het gevoerde beleid zal dit jaar óók online georganiseerd worden. De leden ontvangen ook hier vooraf alle gegevens voor.