Badminton Club Lieshout in voorbereiding op 50 jarig bestaan

Ingediend door Stan op zo, 02/21/2021 - 08:30
Marianne Arends (voor) is een van de oorspronkelijke oprichters van Badminton Club Lieshout en nog steeds een zeer actief lid.

Marianne Arends (voor) is een van de oorspronkelijke oprichters van Badminton Club Lieshout en nog steeds een zeer actief lid.

 

Het duurt nog bijna een heel jaar en badmintonnen kan “nu even niet”; toch is Badminton Club Lieshout al bezig met 2022. In dat jaar bestaat de vereniging immers een halve eeuw en dat willen ze niet zomaar voorbij laten gaan. Vanuit het bestuur is daarom inmiddels een werkgroep opgericht om plannen te smeden om het jubileum op een mooie manier te vieren.

 

Op tijd starten

Op tijd starten is één van de goede voornemens van het bestuur van Badminton Club Lieshout. Als er op tijd gestart wordt met de organisatie kan er makkelijker een mooi programma uit de bus rollen is daarbij de gedachte. Een mooi programma waarmee de juiste aandacht gegeven wordt aan het 50 jarig bestaan. Wat dat mooie programma zal zijn is nog niet bepaald en nog helemaal in te vullen. Badminton Club Lieshout is hier nu vrijwilligers voor bij elkaar aan het halen zodat hier invulling aan gegeven kan worden. De vereniging drijft immers op vrijwilligers en wil hen daarom op de voorste rij betrekken bij het vormgeven van het jubileum

 

Oprichters nog lid

In 1972 is de Lieshoutse badmintonvereniging opgericht. Dat was in een periode waarin, met gemeentelijke ondersteuning, diverse sportverenigingen in Lieshout werden opgestart. Zodra deze verenigingen op hun eigen benen konden staan konden ze ook op eigen benen verder. Badminton Club Lieshout heeft dat ook gedaan en ziet nu het 50-jarig jubileum aankomen. Al die jaren zijn ze door gekomen en zelfs een Corona-pandemie, waarin niet of nauwelijks gesport kan worden, heeft de vereniging niet klein kunnen krijgen. Extra leuk hierbij is dat één van de oorspronkelijke oprichters nog steeds actief lid van de vereniging is. Marianne Arends is niet eens het oudste lid, maar wél een van de allereerste leden die de vereniging heeft vorm gegeven. Ook eerste voorzitter Leo Bosch is nog immer (rustend) lid van de vereniging.

 

Wat kan in 2022?

Hoe de vereniging het 50-jarig jubileum gaat vieren is nog niet bekend. In deze tijd van lockdowns en avondklokken is immers nauwelijks iets te plannen. Kunnen de leden in 2022 weer volledig sporten? Kunnen ze in 2022 organiseren wat ze willen? Is het corona-virus in 2022 voldoende terug gedrongen om grote evenementen te houden? Allemaal vragen die van groot belang zijn bij de organisatie van een jubileum: de badmintonners willen immers graag weer wat “samen doen”, maar het is nog niet in te schatten wat in 2022 “samen kan”. Om die reden is de opstart van de werkgroep tóch wat langzamer dan gewenst onder het motto: “eerst zien wat kan, en daarna daar een mooie invulling aan geven”. Hoe ze het gaan vieren is dus nog even afwachten, maar dát de vereniging in 2022 50 jaar bestaat staat vast.