Groen licht voor Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 03/14/2021 - 10:29
Badminton Club Lieshout gaat (her)opstarten: voorlopig alleen met buiten-badminton voor de jeugd. De jeugdbegeleiding staat er klaar voor!

Badminton Club Lieshout gaat (her)opstarten: voorlopig alleen met buiten-badminton voor de jeugd. De jeugdbegeleiding staat er klaar voor!

 

Badminton Club Lieshout heeft groen licht gekregen om te mogen (her)starten met buiten-badminton. Het zeven pagina’s tellende protocol is door de gemeente Laarbeek akkoord bevonden en dus kan de vereniging op 31 maart 2021 weer opstarten: vooralsnog “buiten” en vooralsnog “alleen met de jeugd”.

 

Mogelijkheid

Omdat de sporthallen nog steeds gesloten zijn heeft Badminton Club Lieshout naar een mogelijkheid gezocht om tóch de vereniging bij elkaar te houden en op een-of-andere wijze te activeren. Eén mogelijkheid daarvoor is het opstarten van buiten-badminton: dat is immers volgens de huidige richtlijnen wél toegestaan en ook mogelijk. Een eerdere lockdown-periode (in medio 2020) heeft dat bewezen: toen hebben de badmintonners al enkele maanden buiten-badminton gespeeld op het parkeerterrein naast sporthal “de Klumper”.

 

Issue’s

Issue bij dit buiten-badminton is natuurlijk het weer. Bij rustig, redelijk windstil weer, valt er prima buiten te badmintonnen. Bij stormachtig weer is dat natuurlijk anders. Bij rustig weer zullen de badmintonners dus prima aan de slag kunnen: bij stormachtig weer, regen of andere narigheid wordt steeds, per keer beoordeeld of het verantwoord is om buiten te sporten. De jeugdbegeleiding neemt hierin steeds de beslissing. Ander issue is natuurlijk het daglicht: daar biedt de zomertijd een oplossing voor, want als de klok verzet gaat worden van wintertijd naar zomertijd is het ‘s avonds één uur langer licht. Exact de tijd die nodig is om de jeugd te kunnen laten sporten.

 

Heropstart

Per 31 maart is het dan ook zo ver: Badminton Club Lieshout gaat (her)opstarten met buiten-badminton, wederom op het parkeerterrein naast sporthal “de Klumper”. Vooralsnog start de vereniging met alleen de jeugd. Alhoewel het, volgens de huidige regels, mogelijk zou zijn om ook de senioren buiten te laten badmintonnen is er voor gekozen om dat (nog) niet op te starten. O.a. het daglicht is hierbij een factor. Eind maart is het daglicht immers wél duidelijk langer aanwezig, maar nog onvoldoende om de senioren ook te laten spelen, aansluitend op de jeugd.