Badminton Club Lieshout kijkt al naar volgend seizoen

Ingediend door Stan op zo, 03/21/2021 - 13:10
Competitiebadminton: altijd leuk om te doen!

Competitiebadminton: altijd leuk om te doen!

 

Badminton Club Lieshout heeft de hoop nog niet opgegeven om dit seizoen nog te kunnen badmintonnen, maar tóch kijken zij ook al volop vooruit naar komend seizoen. De vereniging is al bezig om de competitieteams bij elkaar te zoeken die Badminton Club Lieshout in het seizoen 2021/2022 kunnen vertegenwoordigen: zoals het er nu uit ziet zal dat waarschijnlijk door twee teams plaats gaan vinden.

 

Lastige situatie

De situatie van Badminton Club Lieshout is en blijft lastig. Als zaalsportvereniging zitten zij midden in een lockdown en mogen zij hun sport niet beoefenen. Om die reden is de vereniging met de jeugdgroep naar buiten gegaan om daar hun sport te bedrijven. Uiteraard is dat niet “ideaal”, maar wél een mogelijkheid om íets te kunnen doen: dat is altijd beter dan volledig gesloten blijven.

 

Vooruitkijken

In deze moeilijke tijd wordt al wel vooruit gekeken naar komend seizoen. Badminton Nederland is dan ook al volop aan het inventariseren hoe komend seizoen de verschillende competities gevuld kunnen worden. Badminton Club Lieshout wil uiteraard aan dat komende seizoen deel gaan nemen: om die reden zijn de inventarisaties gestart. Bij deze inventarisaties lijkt het er op dat de vereniging komend seizoen met twee teams vertegenwoordigd zal zijn.

 

Herenteam

In de heren-klasse (nylon shuttles) zal het herenteam waarschijnlijk een nieuwe poging gaan doen om het kampioenschap binnen te slepen. Vorig seizoen, bij het afbreken van de toen-lopende-competitie stonden zij er immers prima voor op een tweede plaats, met nog wedstrijden te gaan tegen de koploper. Helaas zijn deze wedstrijden er niet meer van gekomen: reden te meer om het komend seizoen weer te proberen.

 

Mixteam

Het lijkt er ook op dat er weer een mixteam gevormd kan gaan worden. Teamleider Tim van Bommel is volop bezig om hier gegadigden voor bij elkaar te sprokkelen en heeft het team bijna compleet. Graag wil dat team in de 9de divisie van de bondscompetitie gaan spelen, zodat ze voldoende competitie ervaring op kunnen doen.