“Waypoint Challenge” bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 04/04/2021 - 13:16
Graag zouden de badmintonners weer snel in de sporthal aan de slag gaan.

Graag zouden de badmintonners weer snel in de sporthal aan de slag gaan.

 

Badminton Club Lieshout heeft weer een nieuw initiatief: deze keer een “waypoint challenge” waarmee de vereniging de (senior)leden in beweging hoopt te krijgen. De jeugd is inmiddels aan het “buiten-badmintonnen”. De senioren mogen echter nog niet aan de bak. Om hen tóch in beweging te krijgen is nu deze leuke “waypoint challenge” uitgezet.

 

Jeugd opgestart

De jeugd van Badminton Club Lieshout is inmiddels weer opgestart. Op het parkeerterrein naast Sporthal “de Klumper” heeft inmiddels de eerste buitentraining van 2021 plaats gevonden. De jeugd kan dus weer bij elkaar komen en sporten. Dat is voor de senioren (nog) niet weggelegd. Die mogen nog niet de sporthal in en kunnen ook niet buiten-badmintonnen. In het voorjaar is het immers te vroeg donker om aansluitend aan de jeugd nog buiten te gaan badmintonnen.

 

Uitdaging

Initiatiefneemster Ria Donkers heeft daarom iets bedacht om de senioren tóch in beweging te krijgen. Zij heeft een interessante “waypoint challenge” uitgezet in de Stiphoutse bossen. Op een geheime plaats, ergens in de bossen, hangt een kastje met daarin een logboekje. De geheime plaats is middels lengte- en breedtecoördinaten aan de leden kenbaar gemaakt. Met die coördinaten in de hand is het de bedoeling dat de senioren het betreffende kastje actief gaan zoeken en een aardige aantekening maken in het logboekje, zodra ze dit gevonden hebben. Ook zit er in het kastje nog een leuke opdracht voor de vinder. Het kastje blijft daar hangen tot en met 28 april, waarna via de aantekeningen teruggezocht kan worden wie er wanneer geweest is.

 

Stimulans

Badminton Club Lieshout hoopt door dit nieuwe initiatief de leden te kunnen stimuleren om een mooie wandeling te gaan ondernemen in de Stiphoutse bossen. Deze “waypoint challenge” kan daar een prima stimulans voor zijn. Het heeft als voordeel dat iedereen het op zijn/haar eigen tijdstip kan doen, het individueel is waardoor altijd afstand gehouden kan worden, het in de buitenlucht is én het de leden in beweging zet. Kortom; een gezonde uitdaging voor de stilzittende badmintonners.