Badminton Club Lieshout kijkt reikhalzend uit naar “stap 2”

Ingediend door Stan op zo, 04/18/2021 - 21:42
De jeugd van Badminton Club Lieshout speelt voorlopig buiten op het parkeerterrein van sporthal “De Klumper”.

De jeugd van Badminton Club Lieshout speelt voorlopig buiten op het parkeerterrein van sporthal “De Klumper”.

 

“Als de coronasituatie het toe laat”. Onder die voorwaarde heeft de regering een stappenplan ontwikkeld voor de komende afbouw van de corona-maatregelen. Badminton Club Lieshout kijkt in dit stappenplan reikhalzend uit naar stap 2: op 11 mei zouden immers de accommodaties voor binnensport heropend kunnen worden:  “als de coronasituatie dat toe laat”.

 

Stap 2

Op 11 mei, bij stap 2, zouden ook de mogelijkheden voor de buitensporten verruimd worden, onder voorwaarden. Dat lijkt echter geen gevolgen meer te hebben voor de Lieshoutse badmintonners, die nu buiten hun sport bedrijven. Als de sporthal immers weer geopend wordt zullen de badmintonners snel weer naar binnen verhuizen. Badminton is immers een leuk “spel” voor buiten, maar daar is de vereniging niet voor opgericht. Badminton Club Lieshout staat voor de snelle en intensieve “sport”; en die wordt binnen, in de sporthal, beoefend.

 

Onzeker

Zoals met alles in deze corona-pandemie is ook deze stap nog lang niet zeker. Het is nog niet zeker dat op 11 mei stap 2 gezet wordt in het stappenplan. Het is nog niet zeker wat er exact toegestaan zal worden bij ingang van stap 2 en het is nog niet zeker dat stap 2 ook werkelijk genomen zal gaan worden. Nu wordt aangegeven dat de binnensport-accommodaties, onder voorwaarden in stap 2 zullen heropenen. Helaas is nog nergens terug te vinden wat de voorwaarden zullen zijn. Kortom, nog veel onzekerheid, maar wél een lichtpunt om op te richten.

 

Reikhalzend

Tot stap 2 genomen zal worden en de binnensport-accommodaties open zullen gaan zal de jeugd van Badminton Club Lieshout op het parkeerterrein van sporthal de Klumper blijven badmintonnen. Tot die tijd zullen ze zich zeker vermaken met het leuke spel. Tóch kijken alle badmintonners reikhalzend uit naar stap 2 en naar 11 mei: dat zou de datum zijn waarop ze wellicht weer in de sporthal aan de slag zouden kunnen “als de coronasituatie het toelaat”.