Badminton Club Lieshout experimenteert met AirBadminton

Ingediend door Stan op zo, 04/25/2021 - 19:37
De jeugd van Badminton Club Lieshout speelt voorlopig buiten op het parkeerterrein van sporthal “De Klumper”.

De jeugd van Badminton Club Lieshout speelt voorlopig buiten op het parkeerterrein van sporthal “De Klumper”.

 

Omdat (de jeugd van) Badminton Club Lieshout alleen buiten mag sporten experimenteert de jeugdbegeleiding volop. Badminton vraagt immers om zéér rustig weer en dat is het niet altijd. AirBadminton biedt wellicht een oplossing voor dat probleem: dit is immers een outdoor sport, die wel heel dicht tegen “gewoon” badminton aan ligt.

 

Weersafhankelijk

De jeugd van Badminton Club Lieshout is inmiddels al weer enkele weken aan het spelen op het parkeerterrein van sporthal de Klumper. Op sommige dagen kan er prima gespeeld worden, maar op sommige dagen is het weer écht te slecht voor “gewoon” badminton. De jeugdbegeleiding experimenteert daarom met AirBadminton. Dat is een “dynamische outdoor sport die gespeeld kan worden op verschillende ondergronden” vertelt de website www.airbadminton.nl. Omdat deze outdoor sport zéér dicht tegen “gewoon” badminton aan ligt lijkt het een mooie aanvulling op het aanbod van Badminton Club Lieshout.

 

AirBadminton

Omdat AirBadminton bij (nagenoeg) alle weersomstandigheden gespeeld kan worden is het een oplossing voor winderige dagen. AirBadminton wijkt verder niet al te veel af van gewoon badminton. Ook dit spel speel je met een badmintonracket en een tegenstander. Het unieke is de speciale shuttle die nauwelijks last heeft van weersinvloeden. Het spel kan daarnaast overal gespeeld worden en dus is de parkeerplaats van sporthal De Klumper een prima locatie om aan AirBadminton te doen.

 

Hoopvol

Ondanks de leuke invulling van de speelavonden voor de jeugd kijkt Badminton Club Lieshout hoopvol uit naar de stapsgewijze afbouw van de lockdown. In stap 2 zouden de zaalsporters aan de beurt zijn om weer aan de slag te kunnen. In die stap openen immers de sporthallen en zal er dus weer binnen gesport kunnen worden. Hoe ? en onder welke voorwaarden ? Dat zal pas duidelijk worden als de stap gezet wordt. Vooralsnog is enkel stap 1 gezet en vermaakt de jeugd van Badminton Club Lieshout zich prima met de experimenten met AirBadminton.