Badminton Club Lieshout trots op koninklijk lintje oprichtster

Ingediend door Stan op zo, 05/02/2021 - 20:34
(Mede)oprichtster van Badminton Club Lieshout Marianne Arends is geëerd met een benoeming tot “Lid van de Orde van Oranje-Nassau”.

(Mede)oprichtster van Badminton Club Lieshout Marianne Arends is geëerd met een benoeming tot “Lid van de Orde van Oranje-Nassau”.

 

Marianne Arends heeft dan eindelijk een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor haar vele inspanningen. Ze is (een van) de oprichter(s) van Badminton Club Lieshout en heeft ontzettend veel betekend voor de vereniging die volgend jaar exact 50 jaar bestaat. De vereniging is dan ook vereerd om haar nog steeds als actief lid én vrijwilliger in haar midden te hebben.

 

Drijvende kracht

In 1972 was Marianne Arends één van de initiatiefnemers om Badminton Club Lieshout van de grond te krijgen. Samen met een paar andere actieve vrijwilligers heeft zij op 15 oktober 1972 officieel de vereniging opgericht. In 2022 bestaat de vereniging dan ook 50 jaar en nog steeds is Marianne Arends één van de drijvende krachten achter de vereniging. Als vrijwilliger is ze nog steeds actief in de commissie clubshirts en ook op de baan laat ze zien dat badminton een sport is voor alle leeftijden.

 

Veel betekend

In die, bijna, 50 jaar heeft Marianne Arends veel voor de vereniging betekend. Zowel op het veld als er naast. Op het veld was zij één van de topspelers van de vereniging en heeft ze volop trainingen verzorgd en wedstrijden “gefloten”. Buiten het veld heeft ze diverse  bestuursfuncties en andere vrijwilligerswerken vervuld voor de vereniging: een échte clubvrouw, dus.

 

Breder

Naast Badminton Club Lieshout was Marianne ook actief bij korfbalvereniging Spirit waar ze ook voorzitter van is geweest. Ook buiten de sport was/is Marianne actief. Zo zet ze zich in voor de KVL Lieshout, de KBO Lieshout en LEV Laarbeek. Een “bezige bij” dus die haar steentje volop bijdraagt aan het sportieve én het maatschappelijke in Lieshout.

 

Trots en dank

Badminton Club Lieshout is dan ook zeer trots op haar benoeming tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau en dankt de initiatiefnemer die heimelijk én met de nodigde inspanning, volop gegevens van Marianne heeft verzameld om haar aan te kunnen bevelen voor deze benoeming. Ook dít vrijwilligerswerk “achter de schermen” kenmerkt de vereniging, die zo graag ál haar vrijwilligers in het zonnetje wil zetten.