Badminton Club Lieshout kijkt vooruit

Ingediend door Stan op zo, 05/09/2021 - 21:45
BCL-H1/BouwCenter Swinkels gaat komend seizoen weer proberen hoge ogen te gooien

BCL-H1/BouwCenter Swinkels gaat komend seizoen weer proberen hoge ogen te gooien

 

Met de aanhoudende lockdown liggen er weinig kansen voor de sporters van Badminton Club Lieshout om hun sport te beoefenen. Om die reden is de focus ook al enigszins verschoven naar het volgende seizoen: het seizoen 2021/2022. Badminton Club Lieshout wil in dat seizoen, bij de senioren, twee competitieteams gaan inzetten: één mixteam en één herenteam.

 

Twee teams

De inschrijvingen voor de competitie van het seizoen 2021/2022, dat eind augustus aanvangt, zijn inmiddels door Badminton Nederland verwerkt. De nationale badmintonbond heeft de inschrijvingen van Badminton Club Lieshout verwerkt conform wensen van de vereniging en dus is de vereniging komend seizoen met twee teams vertegenwoordigd. Eén mixteam en één herenteam.

 

Mixteam

Na een paar jaar niet vertegenwoordigd te zijn geweest in de mixklasse is Badminton Club Lieshout er in geslaagd een nieuw team samen te stellen voor deze klasse. Kartrekkers Tim van Bommel en Ainara Vandegard hebben een jong en nieuw team gevormd dat uit zal gaan komen in de 8ste afdeling van de 8ste divisie. In die klasse zullen ze gaan spelen tegen tegenstanders uit Venraij en Lith, maar ook dichterbij tegen twee teams uit Veghel (BC’67) en één team uit Boekel (’t Veertje).

 

Herenteam

Het herenteam van Badminton Club Lieshout draait al jaren mee in de top van de “nylon-klasse”. In het vorig-jaar-afgebroken seizoen, vlak voor de pandemie, stond het team met Wouter van Vijfeijken, Bert Manders, Laurence Roijackers, Jeroen van der Heiden en Ruud van Vijfeijken nog op een keurige tweede plaats. Komend seizoen zal het team gaan spelen in de 3de afdeling van de Mannen-nylon klasse. In die klasse zijn ze wederom gekoppeld aan “eeuwige rivaal” Kerkdriel, maar mogen ze zich ook opmaken voor teams waar ze nog nooit tegen gespeeld hebben: o.a. een herenteam uit Roermond en uit Groesbeek.