Badminton Club Lieshout (met veel beperkingen) opgestart

Ingediend door Stan op ma, 05/24/2021 - 09:42
Voorlopig alleen maar singelen bij de senioren Badminton Club Lieshout.

Voorlopig alleen maar singelen bij de senioren Badminton Club Lieshout.

 

De Lieshoutse badmintonners staan weer in de sporthal. Met het openen van de sportaccommodaties is er immers weer een mogelijkheid voor “binnen badminton” en die hebben de badmintonners met beide handen aangegrepen. Toch zijn er nog zo veel randvoorwaarden en voorschriften dat een échte gezellige, leuke en vooral sportieve avond badmintonnen nog ver weg is.

 

Opgestart

Badminton Club Lieshout heeft direct geprofiteerd van de genomen versoepelingen. De vereniging heeft meteen een volledige speelavond op de been gebracht met twee jeugdgroepen en een seniorengroep. Gezien alle randvoorwaarden en voorschriften was de invulling echter nog niet optimaal. Bij de jeugd is er overigens maar weinig te merken van de randvoorwaarden, maar bij de senioren des te meer.

 

Jeugd

De jeugd mag haar sport “gewoon” beoefenen. Ze hoeven geen afstand van elkaar te houden en mogen met een hele groep bij elkaar staan. Ook de trainer mag instrueren en dichtbij de kinderen komen. Op het speelveld derhalve geen grote restricties. Buiten het speelveld zijn die er wel. Alle jeugdleden moeten zich netjes aanmelden en aangeven of ze klachten hebben. Ook mogen de “halers en brengers” niet de sporthal in, zodat de speelavond voor de jeugd dus steeds zonder publiek is.

 

Senioren

De senioren mogen duidelijk minder op het speelveld. Daar moeten ze proberen 1,5 meter afstand te houden en dus kunnen de badmintonners eigenlijk alleen maar singlepartijen spelen. Omdat 1,5 meter afstand houden “niet te doen is” bij trainingen, biedt de verenigingen dan ook geen trainingen aan bij senioren. Buiten het speelveld gelden de bekende regels waarbij ook nog eens de kleedkamers en douches gesloten zijn. En, omdat ook de kantine niet geopend is, kan de speelavond niet op een traditionele wijze afgesloten worden in de “huiskamer van de vereniging”.

 

Toch blij

Al met al worden de badmintonners flink kort gehouden met alle maatregelen, maar zijn ze wel érg blij dat de eerste stap naar een normale sportavond gezet is. Uiteraard hopen ze op snelle verdere versoepelingen waardoor de huidige speelavonden snel wat dichter bij “normale” speelavonden komen.