Badminton Club Lieshout kan weer gewoon badmintonnen

Ingediend door Stan op zo, 06/06/2021 - 08:20
Eindelijk mogen ook de senioren weer dubbel spelen bij Badminton Club Lieshout

Eindelijk mogen ook de senioren weer dubbel spelen bij Badminton Club Lieshout

 

Eindelijk. Eindelijk. Eindelijk. Na een wel héle lange periode met allerlei restricties kunnen de alle leden van Badminton Club Lieshout weer gewoon gaan badmintonnen. Door de meest recente versoepelingen mogen ook de senioren weer dubbelpartijen gaan spelen en mag er weer gewoon in de kleedruimtes omgekleed worden. Dat de kantine al om 22:00 uur moet sluiten mag de pret niet drukken: er kan weer gewoon gesport worden!

 

4 juni 2021

4 juni 2021 is een datum die Badminton Club Lieshout niet snel zal vergeten. Vanaf die datum mag er immers fors meer voor de zaalsporters, waardoor ze weer (bijna) helemaal normaal kunnen badmintonnen. Vanaf die datum mag er weer “gewoon” dubbel gespeeld worden; óók bij de senioren. Vanaf die datum zijn de kleedruimtes en douches weer beschikbaar. En, vanaf die datum is de kantine (“de huiskamer van de vereniging”) weer geopend. Veel versoepelingen die het voor de badmintonners véél prettiger maken.

 

Niet helemaal normaal

Helaas is het nog niet hélemaal normaal. Zo moeten de leden zich nog steeds vooraf inschrijven om te kunnen spelen. Ook is de kantine (al) om 22:00 uur gesloten, waardoor de normale evaluatie als afsluiting van de speelavond maar beperkt kan en moeten er nog steeds mondkapjes gedragen worden als er niet gesport wordt. De inschrijving en gezondheidscheck bij binnenkomst van de sporthal blijft ook bestaan.

 

Blij

Toch zijn de badmintonners érg gelukkig met de versoepelingen. Met name het mogen dubbel-spelen wordt als zegen gezien. Deze versoepeling verdubbelt immers de capaciteit van de sporthal. Ook zijn veel sporters niet écht gecharmeerd van het (voorheen verplichte) enkelspel: ook zij kunnen nu weer aan de slag.

 

Seizoeneinde

Helaas komen de versoepelingen wel pas op een tijdstip waarop het seizoen ten einde loopt. Een sportseizoen loopt immers van zomervakantie tot zomervakantie, waardoor het seizoen 2020-2021 al bijna afgelopen is en de sporthal in de zomerperiode weer gesloten zal worden. Toch is het een mooie stap die een positief vooruitzicht geeft naar het komende seizoen 2021-2022 dat medio augustus aanvangt.