Badminton Club Lieshout werkt aan halve-eeuw-feest

Ingediend door Stan op zo, 07/04/2021 - 16:46
De 50-jaar BCL-werkgroep in overleg met (vlnr.) Jos Kluijtmans, Stan van Vijfeijken, Diony Janssen, Christian Klumpers en Derek Dirven. Corine Holweg ontbreekt op de foto.

De 50-jaar BCL-werkgroep in overleg met (vlnr.) Jos Kluijtmans, Stan van Vijfeijken, Diony Janssen, Christian Klumpers en Derek Dirven. Corine Holweg ontbreekt op de foto.

 

Badminton Club Lieshout bestaat in 2022 exact een halve eeuw. Dat jubileum wil de vereniging niet zo maar voorbij laten gaan. Graag willen zij het hele jaar 2022 betitelen als “Jubileumjaar” en gedurende het jubileumjaar allerlei evenementen in dat kader organiseren. De werkgroep die dit onder handen is hier inmiddels al flink mee bezig en aan het sleutelen.

 

Springlevend

Badminton Club Lieshout is opgericht op 18 oktober 1972. In 2022 is dat dus exact 50 jaar geleden. In de halve eeuw heeft de vereniging veel meegemaakt, waarbij één ding heel duidelijk is: na 50 jaar is de vereniging nog steeds springlevend. Die levendigheid wil de werkgroep, die begin 2021 al is ingesteld om het jubileum vorm te geven, ook nadrukkelijk naar voren laten komen door allerlei levendige, gezellige en leuke activiteiten te organiseren voor de leden én voor niet-leden.

 

Shortlist

Inmiddels heeft de werkgroep er al drie meetings op zitten waarbij ze, binnen de kaders die het bestuur heeft gesteld, een serie aan activiteiten hebben samengesteld. Eerst door een longlist te maken met allerlei mogelijkheden. Daarna door deze in te korten naar een shortlist en tenslotte door de activiteiten in de shortlist een “eigenaar” én handen en voeten te geven. In die fase zit de werkgroep nu en dus worden de contouren van het halve-eeuw-feest inmiddels behoorlijk duidelijk.

 

Veel evenementen

Veel van de voorgenomen zaken zijn nog “in ontwikkeling”, maar wel is duidelijk dat de Nieuwjaarsborrel van 2022 gebruikt zal worden als aftrap van het Jubileumjaar. Ook is duidelijk dat de Nieuwjaarsborrel van 2023 gebruikt zal worden als afsluiting. En óók is duidelijk dat op de exacte datum van 50 jaar na oprichting een mooie feestavond gehouden zal worden door de leden: hen is dan ook gevraagd om 18 oktober 2022 alvast met potlood in de agenda te schrijven. Ook is het duidelijk dat er een groter badminton-evenement zal komen in het voorjaar, dat er veel aandacht zal zijn voor het Lieshoutse en dat zowel de jeugd als de senioren een gevuld jaar zullen krijgen.

 

Geen beperkingen

De werkgroep is er bij de organisatie steeds van uit gegaan dat er in 2022 géén beperkende maatregelen meer zullen zijn gerelateerd aan Corona. Vanwege het optimistische karakter van de vereniging is er dan ook geen “plan B” en gaan de badmintonners er van uit dat vanaf januari 2022 alles weer op een “normale manier” georganiseerd kan worden zonder beperkende maatregelen. Laten we hopen dat deze optimistische kijk op 2022 ook écht de waarheid wordt.