Extra speelavond bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 07/11/2021 - 13:21
Badminton Club Lieshout houdt een extra speelavond op 28 juli. Stefan Schepers (l) en Jos Kluijtmans kijken er naar uit.

Badminton Club Lieshout houdt een extra speelavond op 28 juli. Stefan Schepers (l) en Jos Kluijtmans kijken er naar uit.

 

Het seizoen 2020/2021 nadert alweer haar einde. Voor de badmintonners van Badminton Club Lieshout is het een “verloren seizoen” geweest, waarin nauwelijks “normaal” gespeeld kon worden en wat nu, kort na de heropstart, alweer afgesloten wordt. Dankzij een uiterst vriendelijke actie van de beheerder van de sporthal kunnen de badmintonners echter wél het seizoen met één week verlengen. Die extra speeldag vraagt natuurlijk om een speciale invulling.

 

Angst voor nieuwe maatregelen

Het seizoen 202/2021 wordt volledig gedomineerd door de coronacrisis en de maatregelen die daarmee samen hingen. Inmiddels zijn immers nagenoeg alle maatregelen opgeschort, maar met angst en beven kijken de sporters uit naar de ontwikkeling van de besmettingscijfers. De explosieve oploop van het aantal besmettingen heeft nu al geleid tot een eerste correctie op het vrijlaten van de maatregelen. Een volgende stap zou de zaalsporters wel weer eens kunnen treffen. Een nieuwe sluiting van de sporthallen wordt dan ook angstvallig tegemoet gezien: hopelijk kan dit voorkomen worden. Een nieuwe sluiting zou wel heel dramatisch zijn voor alle zaalsportverenigingen.

 

Extra speelavond

Gelukkig is het nog niet zo ver en spelen de sporters van Badminton Club Lieshout nog gewoon in de sporthal, tot eind juli. Dat is één week langer dan vooraf gepland. Officieel zou het seizoen immers op 21 juli eindigen. Door een alleraardigste actie van de beheerder van de sporthal, Marian Jeurissen, worden badmintonners in staat gesteld om, geheel gratis, een extra avond te komen spelen.  Een mooi gebaar dat Badminton Club Lieshout graag met beide handen aanneemt en natuurlijk een speciale invulling wil geven.

 

Speciale invulling

De vereniging heeft de extra avond aangegrepen men een actie waarbij ieder lid eens aan zijn naaste(n) kan laten zien waarom hij/zij badmintonnen zo leuk vindt. Bij de jeugd wordt er een ouder-kind toernooi georganiseerd waarbij de jeugdleden een ouder mee kunnen brengen en samen met die ouder kunnen badmintonnen. Bij de senioren wordt er een buddy-avond gehouden waarbij ieder lid een “buddy” mee mag brengen om hem/haar eens te laten zien hoe leuk badminton kan zijn. Op deze wijze wordt de extra speelavond “extra breed” ingevuld en het seizoen een beetje verlengd en tóch nog leuk afgesloten.