Eindelijke weer competitiespelen bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 09/19/2021 - 20:07
BCL-1/SportPoint Gemert met (v.l.n.r.) Carolien van den Biggelaar, Richard Essers, Ainara Vandegard en Tim van Bommel.

BCL-1/SportPoint Gemert met (v.l.n.r.) Carolien van den Biggelaar, Richard Essers, Ainara Vandegard en Tim van Bommel.

 

Na een veel-te-lange “corona-pauze” hebben de Lieshoutse badmintonners eindelijk weer eens een competitiewedstrijd kunnen spelen. Na bijna 300 dagen droog te hebben gestaan stond een gloednieuw team van Badminton Club Lieshout op de baan om het op te nemen tegen het tweede mixteam van ’t Pupke. Dat er met 0-8 verloren werd was jammer, maar het maakte het spelplezier er zeker niet minder om !

 

Eindelijk weer competitie

Bijna 300 dagen heeft de nationale competitie stilgelegen door de corona-pandemie. Vlak voor het uitbreken van de pandemie was het seizoen 2019/2020 nog maar net afgerond. Tussen de eerste en tweede golf werd het seizoen 2020/2021 opgestart en werden er enkele wedstrijden gespeeld. Helaas moest dat seizoen al snel worden afgebroken en verdween het uiteindelijk helemaal in de prullenbak. Na bijna 300 dagen was het op zondag 19 september 2021 dus de eerste speeldag van een gloednieuwe competitie: die van het seizoen 2021/2022.

 

Nieuw team

Badminton Club Lieshout neemt aan die competitie deel met een gloednieuw team, dat in de mixklasse speelt. Naast het nieuwe mixteam wordt Badminton Club Lieshout ook vertegenwoordigd door een herenteam: BCL-H1/Bouwcenter Swinkels. Het was duidelijk dat het nieuwe team, met een beperkte competitie-ervaring nog moest wennen aan het spelen van competitie. Tim van Bommel had ruim zes jaar geen competitie meer gespeeld. Richard Essers heeft ook al twee jaar geen competitie meer gespeeld en Ainara Vandegard heeft enkel ervaring in de jeugdcompetitie. Daarbij komt dat Carolien van den Biggelaar ook alleen maar jeugdcompetitie-ervaring heeft: kortom het team draagt slechts beperkte wedstrijdervaring met zich mee.

 

BCL-1/SportPoint Gemert – BC ’t Pupke-2: 0-8

Ondanks de verliespartij tegen het Sevenumse team was een genot om weer op competitie-niveau te kunnen spelen. En, de verliespartij was minder heftig dan de uitslag doet vermoeden. Carolien van den Biggelaar sleepte er, in haar singlepartij, een derde set uit net als Tim van Bommel en Richard Essers in hun dubbelpartij. Helaas kon er uiteindelijk geen wedstrijd gewonnen worden, maar toch waren er tevreden gezichten na het spelen van deze eerste wedstrijd.

 

Programma

Woensdag, 22 september, vanaf 18:30 uur; Rabobank Inloopdag (2)

Zondag 26 september, 10:00 uur; BC’67-6 – BCL-H1/Bouwcenter Swinkels

Zondag 26 september, 10:00 uur: BC Thiela-2 – BCL-1/SportPoint Gemert