Herenteam Badminton Club Lieshout meteen op stoom

Ingediend door Stan op zo, 09/26/2021 - 20:53
Laurence Roijackers won zijn beide partijen in de uitwedstrijd tegen het herenteam van Tiel.

Laurence Roijackers won zijn beide partijen in de uitwedstrijd tegen het herenteam van Tiel.

 

Ook het herenteam van Badminton Club Lieshout heeft weer competitie gespeeld. Na, op de kop af, 20 maanden heeft het team weer een wedstrijd van betekenis gespeeld. In september 2020 hebben ze tussendoor nog 3 wedstrijden gespeeld, maar die zijn later geseponeerd, waardoor de uitwedstrijd tegen het tweede herenteam van Thiela de eerste échte wedstrijd is, na de gedwongen corona-pauze.

 

Thiela-H2 – BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 0-8

Met een compleet team zijn de heren van BCL-H1/BouwCenter Swinkels naar Tiel gereisd. Héél compleet was het team: iedereen wilde immers graag meespelen op deze heuglijke eerste competitiespeeldag van het seizoen 2021/2022. Iedereen stond te popelen om weer eens “voor het échie” de baan op te gaan. Uiteindelijk bleken de Lieshoutse heren een maatje te groot voor de Tielse heren, waardoor de vreugde nog groter werd toen het maximale aantal van 8 punten mee naar Lieshout genomen kon worden.

 

Sterke start

In de startende dubbelpartijen werd al duidelijk dat de Lieshoutse heren wat sterker waren. Bert Manders en Jeroen van der Heiden wonnen in twee sets van Rick van Doorn en Peter Romijn. Op de andere baan wonnen Christian Klumpers en Wouter van Vijfeijken ook. Ook zij wonnen in twee sets maar hadden een 20-22 nodig in de tweede set om het af te maken.

 

Ook sterke singlepartijen

Na de eerste dubbelpartijen bleken ook de singlepartijen een prooi voor de Lieshoutse heren. Wouter van Vijfeijken begon, als eerste heer, zeer sterk (7-21) en maakte het daarna met een 18-21 af. Tweede heer Bert Manders had het zwaarder en moest een derde set toestaan. Omdat hij die derde set met 15-21 won kon het vierde punt al bijgeschreven worden. Ook derde heer Ruud van Vijfeijken had een driesetter nodig. Met achtereenvolgens 17 en 18 punten kon tegenstander Guido Baauw wél bijblijven, maar Ruud nooit echt bedreigen. Laurence Roijackers deed, als vierde heer, wat van hem verwacht werd. Met speels gemak won hij in twee duidelijke sets van Rick van Doorn.

 

Dikke overwinning

Na de singlepartijen werd de wedstrijd afgesloten met twee dubbelpartijen. Ook deze partijen boden geen ander beeld. Christian Klumpers en Ruud van Vijfeijken wonnen in drie sets en Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers deden hetzelfde in twee sets. Door de dikke overwinning is BCL-H1/BouwCenter Swinklels meteen op stoom. In de derde afdeling van de klasse “Mannen, nylon shuttle”. De komende weken zal blijken of ze werkelijk een gooi naar het kampioenschap kunnen doen: dan zullen er zeker zwaardere tegenstanders op hun pad komen.

 

Programma

Zondag 3 oktober, 10:00 uur; BCL-H1/Bouwcenter Swinkels – BC Kerkdriel-H1

Zondag 3 oktober, 10:00 uur: BCL-1/SportPoint Gemert – BC Rapid-1