Gezellige competitiedag bij Badminton Club Lieshout

Ingediend door Stan op zo, 10/03/2021 - 16:07
Gezellige drukte in sporthal “de Klumper” bij de thuiswedstrijd van de beide competitieteams van Badminton Club Lieshout.

Gezellige drukte in sporthal “de Klumper” bij de thuiswedstrijd van de beide competitieteams van Badminton Club Lieshout.

 

De beide teams van Badminton Club Lieshout hebben weer een gezellige competitiedag afgewerkt. Het mixteam behaalde in de thuiswedstrijd tegen Rapid de eerste wedstrijdpunten en het herenteam maakte haar faam weer waar. Met 7-1 werd het eerste herenteam van Kerkdriel aan de zegekar gebonden. Belangrijker dan alle punten was echter de spelvreugde en de gezelligheid die weer volop aanwezig was.

 

BCL-1/SportPoint Gemert – BC Rapid-1: 3-5

Het mixteam van Badminton Club Lieshout heeft haar allereerste puntjes bij elkaar gesprokkeld. Na een moeizame start waarin twee keer met de maximale score van 8-0 werd verloren heeft het team flink aan “opbouw van zelfvertrouwen” gedaan. Ainara Vandegard had hier de primeur. Zij wist als eerste haar singlepartij tegen Noor Starmans te winnen. Met 21-12 en 21-18 haalde ze het allereerste wedstrijdpunt op voor dit pas gestarte, nieuwe team. In de afsluitende mixpartijen werd de lijn meteen doorgetrokken. Richard Essers en Carolien van den Biggelaar wonnen met 21-19 en 21-15 en haalden zo het tweede punt binnen. Op het andere veld wonnen Tim van Bommel en (opnieuw) Ainara Vandegard ook waardoor er wéér een punt bijgeschreven kon worden. Na de eerdere verliespartijen in de “dubbels” en de andere “singles” kwam door deze verrassende afsluiting alsnog een keurige 3-5 op de borden. Het mixteam lijkt hiermee de weg omhoog gevonden te hebben,

 

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Kerkdriel-1: 7-1

Het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout heeft weer laten zien dat zij goed mee kunnen komen in de top van de “Heren, nylon shuttle” klasse. BCL-H1/BouwCenter Swinkels won de wedstrijd tegen het Kerkdrielse KBC dan ook overtuigend met 7-1. Enkele jaren geleden lagen deze beide teams nog veel dichter bij elkaar en moest er een “na-telling” aan te pas komen om te bepalen welke vereniging zich Brabants kampioen mocht noemen. De verschillen zijn in de loop der jaren verder opgelopen. De Lieshoutse heren, die weer met een compleet team aan traden, hadden geen moeite met de tegenstand. Alleen Wouter van Vijfeijken moest zijn partij aan een sterk spelende Dani laten, nadat hij er overigens wel een derde set uitgesleept had. Laurence Roijackers, Ruud van Vijfeijken, Christian Klumpers, Bert Manders en Jeroen van der Heiden hadden minder te doen: zij wonnen allen hun single én dubbelpartijen.

 

Programma

Zondag 10 oktober, 09:30 uur; BC Oirschot-H1- BCL-H1/Bouwcenter Swinkels

Zondag 10 oktober is BCL-1/SportPoint Gemert vrij